Košarka Košarka/Vesti

Saopštenje KK Crvena zvezda mts

Saopštenje KK Crvena zvezda mts povodom dobijenih arbitraža na sudovima u Švajcarskoj, za provizije za pojedine igrače, koji su igrali u klubu u periodu do 2010.godine.
KK Crvena zvezda mts želi ovom prilikom da obavesti košarkašku javnost, sa namerom da stekne jasan uvid u probleme i teškoće sa kojima se susrećemo u svom radu,  da Američka agentska kuća “Executive Pro Management AG”, sa svojim vlasnikom Lućanom Kapikjonijem, već dve godine vrši ogroman pritisak i napada klub inicirajući arbitražne postupke sa neosnovanim zahtevima za naknadu izmišljenih provizija iz sezona 2007/2008; 2008/2009; i 2009/2010.
Ovaj pritisak koji traje već duže vremena, a o kome nismo obaveštavali javnost, i koji ima mnogo veću “dubinu” nego što se to može zaključiti na prvi pogled, dostigao je svoju kulminaciju i pomalo čudnu koincidenciju tokom ovog leta.
Slučajno, ili (gotovo izvesno) ne, KK Crvena zvezda mts iscrpljuje se sada slučajevima pred arbitražnim sudovima u Švajcarskoj, oko igrača koji su odavno otišli iz Zvezde. Međutim,  odštetni zahtevi za izmišljene provizije njihovih menadžera, koji su očigledno radili na čudnim principima sa generalnim menadžerom Crvene zvezde u periodu od 2008-2010.godine,  potpomognutim tada “čovekom iz senke” a danas visokim funkcionerom jedne košarkaške organizacije, ostali su do danas!
Razlog za sve ovo je pokušaj destabilizacije KK Crvena zvezda mts, a možda im je i ponestalo para za njihove zajedničke znane i neznane projekte.
– KK Crvena zvezda mts je dobio zahtev da nadoknadi 98.137 evra u arbitražnom sporu pred Arbitražnim sudom pri Arbitražnom institutu Švajcarske komore u Luganu. Taj spor je KK Crvena zvezda mts dobila, a tužilac je čak obavezan na plaćanje troškova u iznosu od skoro 22 hiljade švajcarskih franaka. Iako je KK Crvena zvezda mts dobila ovaj spor, ova značajna sredstva još uvek nisu uplaćena klubu, što mislimo da nije slučajno!.
– U drugom arbitražnom sporu pred BAT (Basketball Arbitral Tribunal) u Ženevi, postavljen je novčani zahtev za naknadu štete u iznosu od čak 223.000 eura? Arbitražnom Odlukom zahtev je odbijen, a tužilac je obavezi da KK Crvena zvezda mts plati 15.000 evra na ime troškova, što kaoi prethodnom slučaju, do danas nije učinio.
Vrhunac bezobrazluka (ili namere da se KK Crvena zvezda mts iscrpljuje i na ovaj način) je novi zahtev za arbitražom pred Arbitažnim sudom za sport u Lozani, postavljajući identični novčani zahtev kao u drugoj arbitaži, ali u vidu žalbe na Odluku BAT, što je presedan i pravno nemoguće!
Sa ove vremenske distance, u svetlu svih dešavanja tokom ovog leta, ostaje nam samo da se zapitamo, ali i upoznamo košarkašku javnost, da li je i ovaj napad o kome košarkaška javnost u Srbiji ne zna gotovo ništa, samo jedan u nizu raznih “smicalica” koje smo doživeli tokom prethodnog perioda, u nameri da se opstruiše rad ovog kluba i uprave koja je uspešna? Počev od naizgled običnih, a zapravo vrlo neodmerenih izjava oko finansijskog stanja u klubu, raznih komešanja po “gradskim košarkaškim” kafićima, i dešavanja u košarkaškim “kuloarima”?
KK Crvena zvezda mts neće objaviti imena igrača oko kojih se vodio spor, neka to kažu oni koji sada godinama kasnije žele da naplate novac za izmišljene provizije. Međutim, onda neka kažu i šta je pozadina ovog neuspešnog napada, koji će ih na kraju koštati hiljade i hiljade evra za troškove suđenja i arbitraže. Očigledno da promene u KK Crvena zvezda mts po svaku cenu – nemaju cenu. Očekujemo da BAT pokaže istu efikasnost u naplati potraživanja koja KK Crvena zvezda mts ima u ovim sporovima, kao što pokazuje i prilikom BAT odluka kada klubovi imaju obaveze plaćanja prema igračima ili menadžerskim agencijama.
KK Crvena zvezda mts

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama