Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Fudbalski praznik u Kruševcu

Nakon velike evropske pobede nad Kelnom fudbalere Crvene zvezde očekuje nastavak domaćeg prvenstva. Izabranici Vladana Milojevića gostuju Napretku u Kruševcu sutra, 1. oktobra, a meč je na programu od 17 časova.

E9086CC1-AE82-4634-99C7-62E55FA831E4.jpeg

– Gostujemo ekipi koja je u vrhu našeg fudbala i po igračkim kvalitetima i po organizaciji kluba. Pred svojom publikom igraju odlično, imaju jedan od najlepših stadiona kod nas i čitava atmosfera u Kruševcu je prava fudbalska. Što se tiče moje ekipe, danas posle treninga ću znati više o tome ko se kako oseća i koga ću povesti na put. Imamo igrače kojima je potrebna pauza, ceo dan sam u kontaktu sa medicinskim timom. Najbitnije mi je zdravlje mojih fudbalera, prvensitvo je dugo i moraćemo da odmorimo neke igrače. Bez obzira na sve, sutra ćemo biti maksimalno spremni da odigramo odličnu utakmicu – rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde izuzetno ceni kolegu koji sa klupe predvodi Napredak.

– Napredak je skup odličnih pojedinaca i očekujem dobru utakmicu. Mislim da srpski fudbal to zaslužuje. Trener Kosanović je neko ko je ostavio trag u našem poslu i jedan je od vodećih trenera u srpskom fudbalu. Dosta toga od njega može da se nauči. Ipak, ja razmišljam samo o svojoj ekipi i o tome kako ćemo mi sutra izgledati na terenu. 

Borbenost i želja na terenu fudbalerima Crvene zvezde ne nedostaju ni na jednoj utakmici.

– Emotivno i psihološko praznjenje su podjednako bitan faktor, ali mi nemamo taj problem. Rekli smo i na startu da želimo da vratimo Zvezdu tamo gde joj je i mesto u Evropi tako da smo znali da nas očekuje mnogo novih stvari. Mi nismo prošli pripreme zajedno, igrači su dolazili u različitim trenucima, nismo mogli da radimo na nekim stvarima kao druge ekipe zbog nedostatka vremena. Kod mojih igrača mi je najbitnije to što im je psihološki momenat možda i jači od fizičkog. Vidite da ne odustaju nikad, često na terenu idu i preko svojih granica i to me posebno raduje.

Od početka sezone stižu pohvale na račun tima Vladana Milojevića.

– Fudbal je kolektivan sport i mnogo puta iz dobre igre iskoče pojedinci, ali zasluga za sve idu čitavoj ekipi. Zadovoljan sam svojim timom, načinom na koji rade u potpuno novim okolnostima. Prijaju nam sve pohvale koje dobijamo, jer one predstavljaju potvrdu našeg dobrog rada. One su obavezujuće za nas, uvek moramo da dižemo lestvicu i da budemo sve bolji. Daćemo sve od sebe da nastavimo u ovakvom ritmu. 

Nakon meča u Kruševcu sledi reprezentativna pauza.

– Odmor će svima prijati. Moji igrači zaista na svakoj utakmici daju sve od sebe, a to se najviše vidi kroz podatke koliko smo kilometara pretrčali na evropskim utakmicama. Na meču sa Kelnom smo pretečali 116 kilometara, a naš rival dva kilometra manje. Dobro po nas u tom parametru je to što smo i u prvom i u drugom poluvremenu trčali identično, po 58 kilometara. Nadtrčali smo i Krasnodar čiji igrači su na utakmici sa nama prešli 111 kilometara. Iz svih ovih podataka jasno je zašto dolazi do premora kod igrača. Pauza će nam dobro doći da se odmorimo i da sprovedemo rekuperaciju – poručio je Milojević.

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама