Хокеј

Fantstična Zvezda slavila protiv Esje

Tamo gde je stala u Mariboru u okviru IHL-a, Crvena zvezda je nastavila u Beogradu na Kontinental Kupu. Crveno-beli su pokazali da polako ulaze u pravu takmičarsku formu i večeras su u ledenoj hali Pionir, pred 142 gledaoca, savladali ekipu Ejse sa Islanda sa velikih 6:1 (3:0, 0:1, 3:0).

Image may contain: one or more people and people playing sports

Prvi period igre počinje u dosta izjednačenoj igri, a Crvena zvezda ne koristi odličnu priliku u 2. minuti susreta. Ipak, Zvezda preuzima inicijativu i u 5. minuti izvrsna asistencija Ilje Olonova za Davida Sefiča i crveno-beli vode 1:0. U 8. minuti susreta Nemanja Vučurević je imao izvrsnu priliku ali ne uspeva da pogodi mrežu gostiju sa Islanda. Već u sledećoj minuti Daniel Bučkin izlazi 1 na 1 sa protivničkim golmanom, ali rezultat se nije promenio. Nedugo posle toga šansu propušta Pavle Podunavac (11. minut) a u 12. minuti susreta prvo isključenje za crveno-bele (Nemanja Vučurević) ali gosti ne koriste igrača više. Zvezdini hokejaši su nastavili sa napadima i pritiscima na gol islanđana što15. minuti donosi novi gol za crveno-bele. Akteri su ponovo bili Ilja Olonov (asistencija) i David Sefič (strelac) i već je 2:0 za Zvezdu. U 16. minuti gosti zarađuju isključenje za Zvezda to maestralno koristi i na asistenciju Pavla Podunavca, David Sefič postiže svoj treći pogodak – 3:0! Sefič je imao izvrsnu priliku na svega par sekundi do kraja prve trećine ali mreža gostiju se ovaj put nije zatresla.

No automatic alt text available.

Drugi period počinje dosta izjednačenom igrom bez nekih velikih prilika na obe strane. U 25. minuti Zvezda je imala power play, ali i pored opsedanja gola islanđana, Zvezdini hokejaši nisu uspeli da zatresu mrežu. U 27. minuti Daniel Bučkin pravi faul za isključenje, a Petar Novaković je u kontranapadu imao fantastičnu priliku koju nije iskoristio. Odmah zatim Novaković je napravio prekršaj za isključenje i gosti sa Islanda su imali situaciju 5 na 3. I pored toga što su opsedali gol Arsenija Rankovića mreža crveno-belih je ostala netaknuta. U 30. minuti Filip Pajević je isključen ali promene rezultata nije bilo. Zvezda u 32. minuti pokušava da dođe do četvrtog pogotka ali gola nije bilo. A onda u 35. minuti islanđani preko Sigurdsona smanjuju na 3:1. Posle toga šansi je bilo na obe strane, a Arsenije Ranković je sa nekoliko intervencija sačuvao Zvezdinu mrežu.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Poslednji period igre je protekao u potpunoj dominaciji crveno-belih oklopnika. U 42. minuti susreta Robert Sabadoš je imao “mrtvu” šansu ali nije uspeo da je iskoristi. Ipak, odmah posle Uroš Bjelogrlić je na asistenciju Marka Brkušanina dovodi Zvezdu u vodstvo od  4:1. Igrao se 44. minut kada je Pavle Podunavac na asistenciju Nemanje Vučurevića (power play) postigao gol za visokih 5:1. Već u 48. minuti bilo je 6:1. Igralo se 5na 3 (dva isključenja gostujućih igrača), a Pavle Podunavac na asis Nemanje Vučurevića postiže svoj drugi gol na utakmici. Do kraja susreta Zvezda je opsedala gol domaćina ali do promene rezultata nije došlo. Beležimo još da je u 55. minutu Tomaš Kozak zamenio Arsenija Rankovića na golu.

Crveno-beli sutra u istom terminu (19:30 časova) igraju protiv turske ekipe Zeytinburnu. Pobedom bi puleni Igora Krivošlika praktično obezbedili prvo mesto u grupi čime bi osigurali nastavak takmičenja u Kontinental Kupu.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама