Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Keln – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su veoma važnu pobedu na svom prvom evropskom gostovanju u okviru grupnog dela takmičenja u Ligi UEFA. Crvena zvezda je savladala Keln, i sa 4 boda učvrstila se na drugom mestu na tabeli.

IMG_5463.JPG

Stadion: Rajn Enerdži
Gledalaca: 45.300
Sudija: Bas Nijhus (Holandija)
Strelci: Boaći u 30.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Radonjić, Boaći.
Rezerve: Supić, Frimpong, Račić, Milijaš, Milić, Adžić, Pešić.

Keln: Horn, Hajnc, Sorensen, Jojić, Kordoba, Olkovski, Girasu, Oskan, Mere, Leman, Rauš.
Rezerve: Kesler, Maroh, Hoger, Klemens, Bitenkurt, Klunter.

Da je Crvena zvezda u Nemačku došla po bodove bilo je jasno od prvog zvižduka sudije. Od samog početka utakmice naši fudbaleri uspostaavili su kontrolu igre, a čak i u momentima kada je Keln pokušavao da organizuje igru, savršenim pomeranjima u odbrani sprečavali su domaćina da zapreti Borjanovom golu. Kanga se u sedmom minutu našao u neverovatnoj prilici kada se najpre odlično izborio za priliku, izašao sam ispred golmana ali onda odlučio da dribla golmana i pogrešio. I kao da je ova prilika pokazala našim fudbalerima koliko je krhka odbrana Kelna. Boaći je zadavao glavobolju svojim čuvarima, a Radonjić je takođe ulazio u situacije da centrira nakon driblinga.

Domaćin nije uspeo da stvori čak ni polupriliku, a Zvezda je osetila da može. U 30. minutu Boaći je prihvatio loptu iskosa sa- leve strane izvan kaznenog prostora. Očekivalo se dodavanje, ali Boaći je odlučio da šutira, i to je uradio na fenomenalan način! Prelep gol Boaćija ulio je dodatno samopouzdanje našim fudbalerima. Bio je to 11. gol Boaćija u svim takmičenjima ove sezone!

Kelj je uspeo samo jednom da zapreti do odlaska na odmor i to  nakon kornera i odbijene lopte kada je šutirao Jojić, ali je lopta proša pored leve stative.

Koliko je Zvezda dobro odigrala u prvom delu svedoči i to što je trener Kelna odmah na početku drugog dela napravio dve promene. One su urodile plodom jer je Keln znatno agresivnije i smlije zaigrao u nastavku, a Crvena zvezda se opredelila za defanzivu – ili je na nju bila naterana. Keln je u nastavku imao dve stative. Prva je usledila posle odlične šanse kada je Jojić bio ispred Borjana. Drugu je takođe pogodio Jojić, ali sa znatno veće distance. Loša vest za Zvezdu u tim trenucima bila je i povreda Boaćija koji je napustio igru u 63. minutu, a zamenio ga je Aleksandar Pešić.

Kako se bližio kraj utakmice, Keln je uspeo još jednom da pogodi stativu, ovoga puta iz znatno težeg ugla. Igrači Zvezde pokazivali su znake umora jer nije lako braniti se u kontinuitetu toliki broj minuta, ali kako je vreme prolazilo i kod domaćina se osetila nervoza. Crvena zvezda je do kraja utakmice uspela da sačuva svoju mrežu i zabeleži jako važnu pobedu u grupi H.

Bravo!

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама