СДЦЗ Хокеј

Furiozna Zvezda protutnjala Mariborom

Hokejaši Crvene zvezde su očito shvatili da moraju mnogo ozbiljnije da pristupe utakmicama IHL lige, te da poprave utisak sa prvog meča kada su izgubili od ekipe Triglava rezultatom 1:0. Ceh je platila ekipa Maribora i to na svom ledu. Zvezdini oklopnici su doslovno pregazili domaćina 1:7 (0:4, 1:0, 0:3), što je bila odlična uvertira za pretstojeći Kontinental Kup koji se od petka igra u Beogradu.

Prvi period igre krenuo je fantastično za crveno-bele. Već u drugoj minuti susreta Zvezda dolazi u vodstvo od 0:1Mihail Bučkin i novopridošlo, veliko, pojačanje Ilja Olonov asistirali su kapitenu Marku Brkušaninu koji neumoljivo trese mrežu Bojana Vasića. Nije se dugo čekalo na drugi pogodak Zvezdinih oklopnika. Igrao se 4. minut susreta kada je Ilja Olonov na asistenciju Davida Sefiča doveo crveno-bele u vodstvo – 0:2. Ova dva rana pogotka kao da su dala dodatnu snagu i polet crveno-belima koji već u 8. minuti vode 0:3. Ponovo je Ilja Olonov učestvovao u asistenciji zajedno sa Nikolom Kerezovićem, a Nemanja Vučurević je bio neumoljiv. Zvezda nastavlja u istom ritmu i u 11. minuti postavlja konačan ishod prve trećine 0:4. Ovaj put su akteri bili Andrej Zwick (asistencija) i Luka Vukićević (strelac). Do kraja ovog period nije bilo promene rezultata ali je došlo do tuče zbog koje Ilja Olonov dobija disciplinsku kaznu od 10 minuta.

Drugi period počinje golom domaćih i isključenjem Petra Novakovića i Pavla Podunavca u 27. minuti. Andrija Španjević je bio strelac za domaće koji smanjuju Zvezdino vodstvo na 1:4. Do kraj ovog dela utakmice nije više bilo golova. Bio je to i konačan rezultat na kraju ove trećine.

Poslednji period susreta počinje isključenjem domaćeg igrača, Luke Štebiha, ali Zvezda ne koristi igrača više. Ipak, u 51. minuti Nemanja Vučurević je ponovno strelac (1:5), a svoju drugu asistenciju zabeležio je David Sefič. Zvezdina rapsodija se nastavila. U 55. minuti Uroš Bjelogrlić na asistenciju Petra Novakovića postiže gol za 1:6, a u istoj minuti Marko Brkušanin postiže svoj drugi pogodak na asistenciju Mirka Đumića za ogromnih 1:7.

Bio je ovo i konačan ishod susreta u kojem su puleni Igora Krivošlika pokazali da imaju i kvalitet i znanje, te da navijači mogu od njih da očekuju još bolje igre u toku sezone, a posebno na predstojećem Kontinental Kupu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама