Фудбал Фудбал/Вести

Srnić – Vreme je za novi pogodak

Zvezdin krilni napadač Slavoljub Srnić nalazi se u odličnoj formi od starta sezone. Takmičenje u Evropi otvorio je pogotkom u prvom meču protiv malteške Florijane, a nada se da će golgeterski učinak unaprediti na meču protiv Kelna.

vesthyfg1425.JPG

– Otvorio sam sezonu na odličan način, postizao sam golove i smatram da su oni nagrada za vredan rad koji ulažem svakodnevno. Posle pogotka u Krasnodaru sam počeo da beležim asistencije, koje mi podjednako znače i koje su takođe bitne za ekipu. Žao mi je što osim asistencije protiv BATE Borisova nisam uspeo i da zatresem mrežu. Spremam se da se vratim na pravi put protiv Kelna i da se možda ponovo upišem u listu strelaca – rekao je Srnić.
Izabranici Vladana Milojevića hladne glave dočekuju drugi meč u grupnoj fazi Lige Evrope.
– Cela ekipa sprema se kao i za svaku utakmicu do sada, svaki meč nam je pod jednako važan i svaki put idemo na pobedu. Pošto nas u četvrtak očekuje duel u grupi Lige Evrope normalno je da on izaziva veću pažnju i u medijima i kod navijača. Oseća se nešto drugačija atmosfera i to je normalno, ali mi ne menjamo svoj pristup utakmici, jer nam je on donosio odlične rezultate od starta sezone.
Keln je ove sezone izborio plasman u grupnu fazu evropskog takmičenja nakon 25 godina.
– Ne bih rekao da će taj nedostatak iskustva u Evropi njima predstavljati problem. Ipak su oni Nemci, igraju izuzetno jaku ligu i odlična su ekipa. Oni su vrlo disciplinovani u igri, igraju čvrsto i ne odstupaju od svoje taktike ni u jednom trenutku. Naša najveća prednost je što od početka sezone igramo timski, svi smo u službi ekipe. Kada na to dodamo i činjenicu da se odlično razumemo na terenu postaje jasno zašto smo ostvarili ovako dobar rezultat u dosadašnjem delu sezone. 
Ogromno interesovanje vlada za meč između Kelna i Crvene zvezde te tako nema sumnje da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta.
– Navikli smo se u poslednje vreme da igramo pred punim tribinama na evropskim utakmica i to je prelep osećaj. Naši navijači su uz nas gde god da igramo, podrška nije izostala ni na jednom gostovanju. Isto tako i u Kelnu očekujem nekoliko hiljada naših navijača, koji će nam biti dodatni vetar u leđa. Mislim da će biti jako lep fudbalski ambijent, jer su i navijači Kelna poznati po tome da prave odličnu atmosferu – poručio je Srnić.
Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама