Fudbal Fudbal/Vesti

Stojković – Najvažnija utakmica u grupi

Izvor: zvanični sajt FK Crvena zvezda

U okviru drugog kola grupe „H“ Lige Evrope fudbaleri Crvene zvezde gostuju Kelnu. Zvezdin desni bek Filip Stojković ističe da je njegova ekipa puna samopouzdanja pred važan meč.

– Presrećan sam što igramo dominantno u domaćem prvenstvu. Svi smo jako zadovoljni što nam je odbrana gotovo neprobojna. Timski igramo odlično i treba tako i da nastavimo. Pripremamo se za meč sa Kelnom, neke taktičke detalje ostavićemo samo za našu svlačionicu, ali mogu da kažem da sigurno idemo na utakmicu da se borimo i nadigravamo. Svaki meč na strani je težak, ali mislim da je naše gostovanje u Kelnu možda i najvažnija utakmica. Ukoliko pobedimo verujem da ćemo proći grupnu fazu – rekao je Stojković.
Zvezdin desni bek godinu dana nastupao je za nemački Minhen 1860.
– Dobro poznajem nemački fudbal i zato znam da ne treba da se obaziremo mnogo na nešto lošije rezultate Kelna od starta sezone. Posebno kod Nemaca oni ne moraju da budu jasan pokazatelj prave snage. Njih kada gazite, tada su najjači. Očekuje nas sigurno teška  utakmica, jer je Keln odlična ekipa. Biće sigurno jak ritam tokom celog meča, oni su fenomenalno pripremljena ekipa, bore se tokom čitavih 90 minuta i znamo već sada da je pred nama izuzetno zahtevna utakmica. Navijači će sigurno napraviti sjajnu atmosferu i verujem da će to biti fantastična fudbalska borba.  
Izabranici Vladana Milojevića prva su generacija u istoriji Crvene zvezde koja je nakon deset kola domaćeg prvenstva primila samo jedan gol.
– Pretpostavljao sam da smo jedna od retkih generacija koja je to uspela, ali nisam znao da smo jedini. Zvezda je tradicionalno umela malo lošije da odigra prve utakmice u sezoni, pa sam zato i znao da je naš uspeh samim tim još veći. Prvo smo ostvarili ogroman uspeh plasmanom u Ligu Evrope nakon deset godina, a sada me raduje i ovaj lep podatak. Nadam se da ćemo uspeti i da prezimimo u Evropi pa da ponovo svoja imena zapišemo u Zvezdinu istoriju – poručio je Stojković.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama