Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Zvezda sa Uniksom za 3. mesto

Košarkaši Crvene zvezde danas igraju sa ekipom Uniksa u borbi za 3. mesto na turniru Heraklion, na Kipru.

Naime, u prvom susretu, u petak, beogradski crveno-beli izgubili su od ekipe Olimpijakosa rezulatatom 56:70. Bio je to inače prvi poraz naših košarkaša u pripremnim utakmicama za novu sezonu, ali je otkrio dosta toga na čemu će šef stručnog štaba, Duašan Alimpijević, sa svojim pomočnicima morati da poradi.

Za Crvenu zvezdu na tom meču nisu nastupila trojica igrača, Antić, Lazić i Dobrić, koji će sigurno biti od velike pomoći kada se vrate na parket, tako da sigurno ima još dosta toga da se uradi kako bi se kockice složile na svoje mesto. Ni Ročesti, kome je utakmica sa Olimpijakosom bila druga otkako je došao u Zvezdu, nije se još uklopio u sistem, pa su dosta vidljive bile neke greške u organizaciji igre. Takođe, Matijas Lesor će teško da se nosi sam, na poziciji centra, posebno na evroligaškim mečevima gde će verovatno sve ekipe imati minimalno po dve “zveri” pod košem. I pored svega toga verujemo da Uprava i stručni štab znaju šta im je činiti jer je najvažnija stvar i ove sezone osvajanje ABA lige koja utire put ka Evroligi.

Utakmica se ekipom Uniksa, koja je sastavljena od veoma iskusnih igrača, biće još jedna odlična provera za pulene Dušana Alimpijevića. Ne treba biti razočaran ni ako se i ova utakmica izgubi jer se nekada porazom dobija mnogo više nego pobedom, posebno u pripremnom periodu.

Utakmica je na programu od 17 časova i direktan prenos možete pratiti na kanalima Sport kluba.

Скочи на траку са алаткама