Košarka Košarka/Vesti Košarka/Izveštaji i analize

Poraz od UNIKS-a na Kritu 68-73

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts u još jednoj jakoj proveri na turniru na Kritu, poraženi od UNIKS-a 73:68. Povratak u utorak, prvi takmičarski meč narednog vikenda protiv “Mornara” u Beogradu. Bjelica i Lesor najefikasniji sa po 15 poena.

Košarkaši Crvene zvezde mts porazom su okončali turnir na Kritu, pošto su poraženi od ruskog UNIKS-a rezultatom 68:73 (20-16, 11-20, 14-16,23-21).
Najefiasniji kod crveno-belih bili su Milko Bjelica i Matias Lesor sa po 15 poena. Bjelica je imao i 10 skokova, dok je Lesor imao 6 uhvaćeih lopti.
U još jednoj jakoj proveri šampion ABA lige je dobro otvorio duel sa ekipom iz Kazanja, posle pet minuta i trojke Feldina bilo je 14-9, ali je UNIKS uzvratio serijom 7-0 i poveo. Uzvratili su crveno-beli sa 6 poena (Bjelica 4 i zakucavanje Lesora) za 20-16.
Najveće probleme crveno-beli su napadački imali u drugoj deonici u kojoj su ubacili 11 poena, ali su dobrom odbranom onemogućili rivala koji ove godine ima vrlo kvalitetan sastav i velike ambicije,  da se rezultatski „odlepi”. Posle 20 minuta bilo je 31-36.
U nastavku meča, trener Dušan Alimpijević koristio je sve raspoložive snage, veću minutažu imao je Ročesti koji se prošle nedelje priključio ekipi, a na samom startu, na trojku Kešelja, košarkaši UNIKS-a odgovorili su čak sa tri trojke, i poveli sa 46-38. Od sredine treće deonice, igralo se dosta čvrsto, oba trenera koristila su svaki trenutak da uigravaju svoje ekipe, a prednost košarkaša UNIKS-a varirala je između 5 i 8 poena. U samom finišu crveno-beli su uspeli da pridju na 3 poena zaostatka 66-69, ali su u penal završnici košarkaši ruskog tima uspeli da sačuvaju pobedu.
KK Crvena zvezda mts:
Kešelj 8, Radičević, Dangubić 5, Davidovac 2, Lazarević, Feldin 5, Apić, Janković, Ročesti 10, Lesor 15, Bjelica 15+10 skokova.
Ekipa Crvene zvezde treniraće do utorka u Grčkoj, za kada je zakazan povratak u Beograd. Prvu takmičarsku utakmicu u novoj sezoni, crveno-beli će igrati narednog vikenda protiv „Mornara” na startu ABA lige.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama