Fudbal Fudbal/Vesti

Rekordan broj evropskih utakmica

Sezona 2017/18 će po nečemu ostati upisana u Zvezdinoj istoriji.

540-startna-4326.jpg

Crveno-beli su se posle 10 godina plasirali u grupnu fazu Lige Evrope, ali nikada u svojoj istoriji Zvezdini igrači nisu morali da „preskoče“ više prepreka.

Računajući šest utakmica koje se igraju u grupnoj fazi, Crvena zvezda će ove sezone odigrati najmanje 14 evropskih utakmica, što je najviše od njenog osnivanja.

Sezone sa najviše evropskih utakmica do sada bile su 1978/79 i sezona 1991/92.

U sezoni 1991/92, crveno-beli su čak 12 puta izašli na megdan evropskim klubovima. Od toga, odigrali su četiri utakmice u eliminacionoj fazi (protiv Portdauna, odnosno Apolona), šest utakmica u grupnoj fazi (protiv Sampdorije, Panatinaikosa i Anderlehta), utakmicu Superkupa Evrope protiv Mančester Junajteda, kao i utakmicu Interkontinentalnog Kupa protiv ekipe Kolo-Kolo. Revanš utakmica protiv Mančester Junajteda nikada nije odigrana, pa ukupan broj evropskih utakmica te sezone nije otišao na 13.

U sezoni kada je stigla do samog finala Kupa UEFA, Crvena zvezda je takođe odigrala 12 utakmica. Na tom putu, Crvena zvezda je po dva puta odmerila snage sa Dinamom iz Berlina, Sportingom iz Hihona, Arsenalom, Vest Bromvič Albionom, Hertom i Borusijom iz Menhengladbaha.

Crvena zvezda je u dva navrata odigrala i po 10 evropskih utakmica.

Ove sezone, rekord je oboren, a ukoliko izabranici Vladana Milojevića uspeju da osvoje jedno od prva dva mesta u grupi, ova brojka će se još uvećati.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama