Фудбал Фудбал/Вести Фудбал/Најава утакмица

Milojević – Pravi derbi pred nama

Derbi 11. kola Superlige Srbije igra se u nedelju između Crvene zvezde i Vojvodine. Utakmica je na programu sutra, 24. septembra, od 17 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

vest123.jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.

– Igramo derbi meč sa ekipom koja pravi odlične rezultate, bez obzira na to što imaju nekih unutrašnjih problema u klubu. To se na terenu ne vidi i ne odražava se na stanje na njihovu igru. Vojvodina ima dosta kvalitetnih igrača i sama reč derbi znači mnogo i opisuje potpuno utakmicu koja je pred nama. U skladu sa tim smo se i pripremali za meč i očekujem da na terenu bude kvalitetna i dobra fudbalska predstava. Pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, to nam mnogo znači, posebno u ovakvim utakmicama. Daćemo sve od sebe da pobedimo, kao što smo to radili i do sada – rekao je Milojević.

Milojević se osvrnuo na igru svojih napadača.

– Svakom igraču znače golovi, posebno napdačima. Oni žive za to. Dosta razgovaram, ne samo sa napadačima, već sa svim svojim igračima. Ja sam od onih trenera koji vole da vide lepo odigran potez. Podjednako volim odličnu asistenciju, kao i gol. U nekim situacijama, kada igrač asistira na pravi način i nije bitno ko je egzekutor. Zapisuje se strelac, ali čitav tim je zaslužan za pogodak. Špicevima znače golovi za samopouzdanje, ali doći će i trenuci kada im se neće sve kockice poklopiti da postignu pogodak, što nikako ne znači da oni igraju lose. Kod nas se gleda na pogrešan način, ako napadač zatrese mrežu, a sve pre i posle toga je odigrao bez ikakvog učinka, svi ga ipak hvale, dok za mene on nije dobar igrač. Naši špicevi mnogo rade, i u napadu i u odbrani, a ako zpostignu gol to je samo kruna kolektivne igre. I Boaći i Pešić su odlični špicevi, respektuju se međusobno što se vidi kroz sjajne asistencije koje upućuju jedan drugom. Završna trećina ofanzive je porostor za njih gde sva njihova kreativnost, kao i talenat dolaze do izražaja.

Izabranici Vladana Milojevića jedina su generacija u istoriji kluba koja je primila samo jedan gol u prvih devet utakmica u domaćem prvenstvu.

– Taj podatak mi znači kao produkt nečega što smo radili od početka. Moram da priznam da je lepo čuti to, ali ipak je mnogo teško upoređivati se sa velikanima koji su generacijama igrali pre nas. Mnogo stvari su nam oni ostavili u nasleđe i mnogo je onoga što tek treba da stignemo i prestignemo, a što su oni uradili. Mi radimo najbolje što umemo, bez namere da ostvarujemo ikakve rekorde. Bitno mi je da igrači znaju šta očekujem od njih, da rade na terenu ono što je njihov posao i da održavaju disciplinu. Savremeni fudbal je igre u dva pravca i moj san je da Zvezda igra fudbal kakav je prisutan svuda u Evropi. Prevaziđena je podela na napadače i odbrambene fudbalere. Danas ćete videti da su napadači sjajni u odbrani, a da su štoperi odlični špicevi.

Crvena zvezda ima tri boda prednosti na tabeli u odnosu na svog sutrašnjeg rivala.

– U ovom trenutku mi je najbitniji moj tim, gledamo samo svoja posla. Želimo da radimo, da ispravljamo greške, da napredujemo i razmišljamo samo o sebi. Prvenstvo je dugo, ne igra se na ispadanje i zato nema potrebe da razmišljamo o protivnicima. Nema preterane euforije, želim samo da se moji igrači trude, da zadržimo ovaj nivo igre i discipline. Crtu ćemo podvući na kraju prvenstva.

Fudbaleri Crvene zvezde odlično su pripremljeni i na njih se ne odražava često igranje utakmica.

– Ne bih mnogo pričao o umoru, jer ako potenciramo i često ga spominjemo bićemo još umorniji. Nekada je psihološki umor koji ne bi trebalo da postoji mnogo veći problem u sportu. Fiziči umor je normalna pojava, bavimo se takvim poslom gde telo mora da odreaguje na napore. Nemamo povređenih igrača i to je najbitnije.

Zvezdin strateg osvrnuo se i na stanje u domaćoj ligi.

– Ne bih rekao da je naša liga loša, ona je najbolja koju imamo, a treba da se trudimo da bude na još višem nivou. Kod nas se uglavnom o svemu govori najlošije, a trebalo bi da budemo mnogo pozitivniji. Same priče su pogrešne. Naši igrači se trude, ima dobrih i iskusnih fudbalera, kao i  mladih koji tek dolaze. Potrebano je popraviti ambijent, a to su pitanja sponzorstva i infrastrukture. Srbija da nema kvalitetne igrače ne bi nam reprezentacija igrala ovako dobro i ne bi naši igrači koji odlaze u inostranstvo postali vodeći u svojim klubovima. Srpskom fudbalu nedostaje mnogo više pozitivne energije – poručio je Milojević.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама