Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Olimpijakos bolji od Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Olimpijakosa u polufinalu turnira na Kritu rezultatom 70:56. Beogradski crveno-beli će u nedelju od 17 časova igrati protiv Uniksa iz Kazanja za treće mesto.

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su od Olimpijakosa na startu turnira na Kritu rezultatom 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18). U sudaru crveno-belih, bolji su bili Pirejci na čijoj strani je bilo iskustvo i uigranost jer je u pitanju ekipa puna iskusnih internacionalaca koji su dugo na okupu.

Rezultat svakako nije bio u prvom planu na ovom meču već podizanja nivoa uigranosti pred početak ABA lige i Evrolige, kao i želja da mladi igrači dobiju priliku da odmere snage sa finalistom Fajnal fora Evrolige iz prethodne sezone.

Treba napomenuti da je Zvezda bila silno oslabljena u ovom meču. Za Zvezdu nisu nastupali kapiten Branko Lazić i Ognjen Dobrić koji se nisu oporavili od povrede, kao i poslednje veliko pojačanje Pero Antić.
Najefikasniji u redovima Crvene zvezde mts bio je tandem visokih igrača Matias Lesor – Milko Bjelica koji je meč završio sa po 14 poena.
Od početka meča igrale su se izuzetno agresivne odbrane. Beogradski crveno-beli su bolje počeli, nisu dozvolili rivalu da postigne koš iz igre tri minuta pa su imali uvodno vođstvo 3:7. Ipak, Olimpijakos je odgovorio. Vasilis Spanulis je povukao za svoju ekipu, razigrao saigrače i serijom 9:0 Grci su preuzeli vođstvo.
Obe ekipe u nastavku nisu briljirale u šutu sa distance, u mnogome razlog za to bile su izuzetno agresivne odbrane na granici faula. Olimpijakos je pokazao veći nivo uigranosti, što i ne čudi jer okosnicu tima predstavljaju igrači koji su godinama u redovima Atinjana. Zvezda je tragala za ritmom i nije uspela da uspostavi kontrolu skoka pa je rival na veliki odmor otišao sa 17 poena prednosti (39:22).
Zvezda je bolje ušla u drugo poluvreme. Odličnom igrom u odbrani crveno-beli su sprečili rivala da postigne poen iz igre 3 i po minuta i za to vreme serijom 7:1  smanjili vođstvo (40:29). Međutim, Olimpijakos je opet stekao prednost u reketu i dobrim skokom u napadu stvarao prilike za lake poene. Atinjani su napravili seriju 9:2 i stekli najveće vođstvo na meču (49:31). Crveno-beli su uspeli da uspostave balans u skoku i dobrom odbranom prekinu seriju rivala. Feldinovi poeni pokrenuli su napad izabranika trenera Alimpijevića koji su na kraju treći period rešili u svoju korist rezultatom 14:16.
U poslednjem periodu isprobavane su takmičarske zamisli sa obe strane, a Zvezda je ušla u znatno bolji ritam. Bjelica i Lesor su uspostavili dominaciju u reketu, ali je iskusni protivnik odoleo i na kraju zasluženo slavio.
Crveno-beli će u nedelju od 17 časova igrati protiv Uniksa iz Kazanja u borbi za 3. mesto na turniru na Kritu.
Olimpijakos – Crvena zvezda mts 70:56 (17:10, 22:12, 14:16, 17:18)
Crvena zvezda mts: Kešelj 3, Dangubić 3, Davidovac, Apić, Lazarević, Feldin 7, Janković, Ročesti 3, Lesor 14, Radičević 5, Jovanović 5, Bjelica 16, Antić, Dobrić.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda
Скочи на траку са алаткама