Фудбал Фудбал/Вести

Dani evropske baštine na Marakani

I drugu godinu za redom FK Crvena zvezda uključio se u kulturnu manifestaciju „Dani evropske baštine” i  ugostio je đake sa Kosova i Metohije.

1453280548_608-noc-muzeja.jpg

Naš najveći stadion obišli su đaci iz OŠ „Stana Bačanin“ iz mesta Lešak u opštini Leposavić. Oni su imali prilike da čuju mnogo zanimljivih priča iz bogate Zvezdine istorije, kao i da vide mnogobrojne pehare koji krase vitrine Zvezdiog muzeja. Učenici škole u Lešku mogu da se pohvale i time da je baš iz njihovog mesta nekadašnji Zvezdin fudbaler koji je crveno-beli dres nosio tri sezone Milan Biševac.

Muzej Crvene zvezde u kome se nalazi i jedan od najvrednijih trofeja u svetskom fudalu, u okviru akcije koja svakog održava svakog septembra otvorio je vrata za druženje sa svojim najmlađim navijačima.

Kulturno-turistička manifestacija „Dani evropske baštine” od 2002. godine tradicionalno se organizuje svake godine u septembru u Beogradu, kao deo velike evropske manifestacije Saveta Evrope i Evropske komisije, kojom se nasleđe promoviše kao zajednička baština evropskih naroda i daje se ne značaju raznolikosti kultura, tradicije i običaja.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама