Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Radonjić doneo Zvezdi prvi bod

U utkmici grupe H Lige Evrope Crvena zvezda remizirala je sa ekipom BATE Borisov 1:1 (0:0). Golom Nemanje Radonjića u 52. minutu crveno-beli su poveli i doneli erupciju oduševljenja na Marakani, ali su gosti preko Signeviča došli do izjednačenja u 72 minutu.

Image may contain: one or more people, stadium and crowd

Prvu priliku na meču imali su gostujući fudbaleri, Rios je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila preko gola. Uzratili su crveno-beli, pa se Boaći našao u dve izgledne prilike. Najpre se nakon kornera nije snašao u šesnaestercu, da bi mu već u sledećem napadu Stojković uputio centaršut, ali je on poslao loptu preko gola. Obe ekipe nastavile su u istom ritmu, pa su se gosti vrlo brzo našli u velikoj  prilici. Nakon kontre fudbalera BATE-a, Ivanić je šutirao sa deset metara, ali na sreću crveno-belih pogodio je prečku. Usledio je nešto mirniji period, ali obe ekipe uspevale su da dođu do povremenih prilika za gol. Sa jedne strane, Boaći se  nije snalazio u protivničkom šesnaestercu, dok su s druge strane gosti lako otvarali kontre, međutim ništa od toga nije  bilo dovoljno da se savladaju Šerbicki i Borjan.  Pred sam kraj prvog dela igre uspeli su Zvezdini fudbaleri da uspostave terensku inicijativu, pa se Radonjić našao u velikoj prilici, ali je šutirao tik iznad prečke. Još jednu priliku propustio je Boaći na samom kraju, pa je rezultat ostao 0:0.

 

Po povratku na teren nastavljeno je u istom ritmu, pa je Zvezda već u 52. miutu došla do vođstva i to preko Radonjića. Odličnu akciju izveli su Srnić i Stojković, koji je prošao po desnoj strani i centrirao do Radonjića,a ovaj bio precizan za 1:0 i oduševljenje pune “Marakane”. Fudbaleri BATE-a nisu uspeli da odgovore na ovakav pritisak domaće ekipe koja je uspostavila potpunu kontrolu nad utakmicom, pa se vrlo brzo Srnić našao sam  ispred Šerbickog, ali je bio za malo neprecizan. Nakon 15 minuta igre u nastavku, Belorusi su konačno uspeli da se oslobode pritiska i stvore dve izgledne prilike, ali su Stašević i Gordejčuk bili za malo neprecizni. Pokušao je i Kanga sa 20 metara, ali nije bio precizan. Usledila je prva izmena u domaćem sastavu, strelca prvog gola, Radonjića, zamenio je Rikardinjo. Već u narednom napadu, fudbaleri BATE-a došli su do izjednačenja. Signevič je ostao sam i na centaršut  Ivanića sproveo loptu u Zvezdinu mrežu 1:1. Odmah nakon toga Milojević je izvršio još jednu izmenu, teren je napustio Srnić, a u igru je ušao Pešić. Nastavila je Zvezda sa ofanzivnom igrom, ređale su se prilike preko Kange i Boaćija,ali rezultat se nije menjao. Ušao je i Milijaš u igru, izveo i slobodan udarac, međutim Zvezda nije uspela da stekne novu prednost.

Naredni meč u Ligi Evrope Crvena zvezda igraće 28. septembra, kada gostuje ekipi Kelna.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама