СДЦЗ Хокеј

Jakovljević: “Siguran sam da ćemo se pokazati u dobrom svetlu”

Nakon što je hokejaški klub Crvena zvezda izbacio kompletan roster koji će nastupati u Kontinental Kupu i IHL-u, pitali smo potpredsednika kluba, Aleksandra Jakovljevića, da nam kaže malo više o formiranom rosteru. Naime, dosta je promena u odnosu na pripreme u Belorusiji. Nema Kostikova, Pasternaka i još nekih igrača, a tu su Ilja Olonov i Garip Saliji. Pitali smo i kako je zadovoljan ovim rosterom i koliki je domet istog u Kontinental kupu, a koliki u IHL-u? Ukoliko Zvezda prođe prvi krug Kontinental kupa, interesovalo nas je da li se planiraju neka dodatna pojačanja za drugu fazu? Za kraj, jedno od pitanja je bilo i to da li će navijači imati prilike da od ove sezone kupe i neke dresove i rekvizite tj. da li će markenting hokejaškog kluba zaživeti kao i košarkaškibi fudbalski (barem na nekom nivou).

Foto: Aleksandar Jakovljević

“Da, dobro ste primetili. Konačno smo uokvirili tim roster za Kontinental Kup i prvi deo sezone u IHL regionalnoj ligi. Pripreme i Kup Belorusije su bili izvaredan put ka formiranju tima kakav naš stručni štab želi na početku sezone. Igrači koje pominjete ili nisu zadovoljili kriterijume trenera Krivošlika, koji jedini sastavlja ekipu i niko mu se ne meša u posao, ili su sebi pronašli bolje angažmane. Na primer, Šveđanin Hug nije zadovoljio fizičkom spremom, dok je golgeter Zubritski sebi obezbedio jako dobar ugovor u Kazahstanu, pa smo ga pustili.

Mark Pasternak je do pre neki dan figurirao u postavi, ali je odustao od dolaska u Beograd iz privatnih razloga. Što se tiče Kostikova, to je igrac za kojim ja lično mogu da žalim jer smo ga ispustili u poslednjem trenutku. On je evidentno bio naš najbolji igrač u Belorusiji. Garip Saliji je poželeo da dođe u Zvezdu i brzo smo pronašli zajednički jezik.

Dometi tima su visoki, ali videćemo već u subotu u Kranju, na premijeri IHL lige, koliko dobro smo odradili pripreme, mada sam gotovo siguran da ćemo se pokazati u dobrom svetlu.

Ukoliko, srazmerno rezultatima, procenimo da su nam potrebna još neka pojačanja, imamo spremne aranžmane, međutim, moram i hoću da naglasim da su nama prioritet ipak domaći igrači i njihova afirmacija.

Marketing je zahtevan posao u današnje vreme i posvetićemo se tome više u budućnosti. Ne možemo mi da se merimo sa košarkom i fudbalom, treba biti realan. Radićemo marketing onoliko koliko možemo i vi nam, između ostalog, u tome svesrdno pomažete. A dresova će biti u prodaji već za nekoliko dana.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама