Fudbal Fudbal/Vesti

Milojević: Rastemo iz utakmice u utakmicu

Crvena zvezda našla se u Ligi Evrope nakon deset godina, a povodom prve utakmice protiv ekipe BATE Borisov, u prostorijama stadiona “Rajko Mitić” odrzana je konferencija za medije, na kojoj su prisustvovali trener crveno-belih Vladan Milojević i kapiten Mičel Donald.

Milojević je najpre istakao značaj ove utakmice i činjenicu da ju je Zvezda dugo čekala: “Konačno smo došli do onoga što je zvezdaška javnost dugo čekala. Ova utakmica je važnija od drugih, igrači su spremni, spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu, ali je važnija jer se Zvezda konačno vratila tamo gde joj i jeste mesto. Daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat i svi ćemo uživati”, rekao je Milojević.

Novi kapiten Zvezde, Mičel Donald, istakao je koliko mu znači kapitenska traka i pohvalio svoje saigrače. “Uvek je lepo kada vas svi u svlačionicu predlože za kapitena i smatraju da možete da iznesete tu ulogu. Trudim se da sada više pričam sa mlađim igračima. Tri godine sam ovde i sada sam jako zadovoljan timom, svako je doneo novi kvalitet. Atmosfera u svlacionici je sjajna, pre svega zahvaljujući treneru, svi možemo da se oslonimo jedni na druge”, istakao je Donald.

Milojević je prokomentarisao i grupu H u kojoj se Zvezda nalazi. “Mentalitet našeg podneblja je takav da se uvek zadovoljimo trenutnim uspehom, ali u sportu ne smemo tako da razmišljamo. Donekle jeste lakše sada nego u kvalifikacijama, jer ovo nije nokaut-faza, ali daćemo sve od sebe da ne budemo samo učesnici u ovoj grupi. Arsenal je sigurno favorit grupe, ali i oni moraju da igraju ove utakmice, kao i mi”.

Ono što mnoge zanima jeste novi teren koji je postavljen na “Marakani” pre samo nekoliko dana, a Donald je istakao zadovoljstvo učinjenim: “Teren je u mnogi boljem stanju nego pre zamene, treba mu još malo vremena da legne i bude fenomenalan”.

O samoj ekipi BATE Borisova Milojević nije mogao mnogo toga da kaže: “Ne znam da li je BATE jači od Krasnodara, jer ne postoji merilo za to. Ovo je drugačija utakmica sama po sebi” i dodao da su njegovi fudbaleri spremni za sutrašnju utakmicu –  “Ja kao trener nikada nisam zadovoljan, ali rastemo iz utakmice u utakmicu. Zvezda ima dobre, talentovane fudbalere, naporno radimo i svi su ro prihvatili. Respektujemo svakog protivnika, ali nema razloga da se plašimo bilo koga”, završio je Milojević.

Ono sto takođe zanima mnoge navijače Zvezde jeste prodaja karata. “Karata ima još, ali određeni kontigent moramo ostaviti i za gostujuće navijace. Prodaja ide dobro, očekujemo barem 45ooo ljudi”, istakao je PR Crvene zvezde, Miljan Milošević.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama