Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Женска кошарка

Nataša Kovačević više nije predsednica KKŽ Crvena zvezda

Izvor: SD Crvena zvezda

Dosadašnja predsednica KKŽ Crvena zvezda Nataša Kovačević od ponedeljka nije više na toj poziciji.

Nataša je u dogovoru i nakon konsultacija sa najužim rukovodstvom ženskog kluba, ali i prvim čovekom i predsednikom muškog kluba Nebojšom Čovićem, odlučila da zbog velikog broja obaveza, novog angažmana u FIBA, i nemogućnosti da u punom kapacitetu obavlja svoju funkciju, prepusti to mesto nekom drugom.

Rastanak Nataše Kovačević, koja je igračku karijeru okončala upravo u dresu Crvene zvezde i kluba, koji se u prethodnom periodu vratio na lidersku poziciju u srpskoj košarci, bio je više nego prijateljski.

KKŽ Crvena zvezda će, u Statutom predviđenom roku, preduzeti sve neophodne radnje za izbor novog predsednika.

– Od strane FIBA izabrana sam da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta „TIME OUT“ koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu. S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u KKŽ Crvena zvezda. Zato sam, u dogovoru sa najužim i najbližim članovima rukovodstva kluba, donela odluku da povučem sa mesta predsednice i tu poziciju prepustim nekome ko može da mu se posveti u potpunosti – rekla je Nataša Kovačević i potom dodala:

– Odluka nije bila ni laka ni jednostavna, ali mislim da je u ovom trenutku racionalna. Ističem da smo prilikom odlučivanja imali u vidu prevashodno interes KKŽ Crvena zvezda, jer Zvezda je ispred svih i iznad svih nas.

Ponosna sam na ostvarene uspehe prošle sezone i osvajanje duple krune. Nastojala sam da to bude temelj sistema koji bi se uspostavio, ali koji ne bi bio moguć bez velike pomoći i podrške Zvezdinog muškog kluba. Svaki uspeh ne zavisi od pojedinca i počiva na timskom radu, sistemu, i iskreno se nadam da će i u narednom periodu Zvezda dominirati srpskom ženskom košarkom. Imam ogromno poštovanje prema instituciji našeg sporta i klubu kakav je Crvena zvezda, i u prethodnih godinu dana sam se maksimalno odgovorno odnosila prema svim obavezama i u duhu poteza koje sam pravila, je i ova moja odluka, koja nije laka. Moram da istaknem da ovo nije moje zbogom Crvenoj zvezdi, već samo doviđenja. Košarka je moja najveća ljubav, a Zvezda moja druga kuća i nadam se ponovnom povratku. Nadam se da će moj naslednik prepoznati sistem koji je postojao i da će biti dostojan da istraje u njegovoj implementaciji.

Nataša Kovačević je posebnu zahvalnost izrazila Nebojši Čoviću.

– Nebojša Čović je mnogo uradio za KKŽ Crvena zvezda. Njegova pomoć bila je nemerljiva u svim segmentima organizacije kluba. Čast mi je bila što sam imala privilegiju da prevashodno učim od njega, a potom i da imam uspešnu poslovnu saradnju – zaključila je Nataša Kovačević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Тренутно на форуму

Who's Online

There are no users currently online
Скочи на траку са алаткама