Кошарка Кошарка/Вести

Košarkaši Zvezde na Kritu, prenosi SK

Košarkaši Crvene zvezde učestvovaće na veoma jakom turniru naKritu gde će odmeriti snage sa Olimpijakosom, Makabijem iz Tel Aviva i Uniksom iz Kazanja. Turnir će se odigrati od 22. do 24. septembra, a sve utakmice direktno će prenosti Sport Klub.

Biće ovo odlična prilika za Dušana Alimpijevića i Zvezdine košarkaše da pokažu šta i koliko mogu protiv renomiranih i finansijski mnogo jačih ekipa. U Zvezdu su ovog leta došli Kešelj, Radičević, Janković, Jovanović, Lesort, Feldein, Antić i Ročesti, pa će ovo biti izvanredna prilika da pokažu šta Zvezdini navijači mogu da očekuju od njih.

Olimpijakos predvode predvode Vasilis Spanulis, Jorgos Printezis i Kostas Papanikolau. Nikola Milutinov je i dalje tu, a novajlije u ekipi Joanisa Sfaropulosa su Džamel Meklin, Brajan Roberts, Holis Tompson, Janis Strelnieks i Kim Tili.

Makabi je takođe doveo neke nove igrače (Džona Bolden iz Crvene zvezde, Pjer Džekson, Dešon Tomas, Deandre Kejn, Artsiom Parakuski, a vratio se Aleks Tajus), a ekipi je priključen i Deni Avdija, sin bivšeg Zvezdinog prvotimca i kapitena, Zufera Avdije. Na klupi će ove sezone sedeti Neven Spahija.

Uniks će ove sezone predvoditi Danilo Anđušić, Marko Banić, Stefon Lazme, Džamar Smit, Kostas Kajmakoglu, Anton Ponkrašov i Trent Loket.

Prvog dana, 22. septembra, sastaće se Makabi i Uniks od 17 časova, a od 19:30 časova igraće Crvena zvezda i Olimpjakos.

Скочи на траку са алаткама