Košarka Košarka/Vesti

Ročesti novi plejmejker Crvene zvezde mts!

Izvor: KK Crvena zvezda

Iskusni ameriki bek Tejlor Ročesti, novi je član KK Crvena zvezda mts

Američki plejmejker Tejlor Ročesti novi je član KK Crvena zvezda mts!

Ročesti, je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor. Ovaj rođeni Teksašanin (rođen 01.07.1985.godine) ima vrlo bogato iskustvo nastupa u evropskim klubovima.

Tejlor Ročesti, 186 centimetara visoki plej, ozbiljnije košarkaške korake pravio je na univerzitetima „Tulejn” i „Vašington stejt” a u Evropi je nastupao od 2009.godine za ekipe „Getingena, Galatasaraja, Biele, ALBE i Le Mana”, a nakon toga usledili su i evroligaški izazovi u ekipi „Baskonije” i italijanskog višestrukog prvaka „Montepaskija”.

Ročesti je tokom takmičarske sezone 2014-2015 bio najbolji strelac Evrolige (prosek 18.9 poena po meču) nakon izvanrednih partija u dresu ruskog debitanta „Nižnjeg Novgoroda”. Narednu sezonu proveo je u dresu „Makabija” iz Tel Aviva, dok je prethodnu odigrao u redovima ruske „Lokomotive” iz Krasnodara. Takođe, igrao je na evropskim šampionatima kao naturalizovani reprezentativac Crne Gore tokom 2013. i 2015.godine.

Levoruki plej stiže u redove Crvene zvezde mts, kao igrač koji će ekipi doneti veliki kvalitet i neophodno iskustvo koje je sakupio tokom 8 godina nastupa za kvalitetne evropske klubove. Odlikuju ga odličan pregled igre, šut sa poludistance i distance, i čvrsta igra u odbrani.

Tejlor – dobro došao u Srbiju i redove Crvene zvezde!

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama