Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Mislima u Ivanjici

Izvor: FK Crvena zvezda

Nakon reprezentativne pauze utakmicama 8. kola nastavlja se Superliga Srbije. Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Javoru u Ivanjici sutra, 9. septembra, od 19 časova.

540-konf-54326.jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji meč.

– Kratka pauza nam je maksimalno prijala, jer imamo zaista naporna dva meseca iza sebe. Iskoristili smo je na najbolji mogući način, odmorili smo se i napunili bateije. Sada se okrećemo utakmici koja je vrlo bitna za nas. Bez obzira na to što svi već sada željno iščekuju evropski meč u četvrtak, on je za nas sada zabranjena tema. Razmišljamo samo o prvenstvu i o utakmici sa Javorom. Znam da će sutra biti jako teško gostovanje, jer sam na samom početku svoje karijere trenirao Javor i znam koliko svi u Ivanjici žive za taj klub. Odlično su organizovani, planski rade i sigurno nam neće biti lak protivnik. Mesto koje Javor trenutno zauzima na tabeli nije pravi odraz njihovog kvaliteta. Mi smo se potpuno pripremili, idemo da odigramo najbolje što možemo i sada me najviše raduje to što nemamo povređenih, niti igrača sa suspenzijama i mogu da računam na sve – rekao je Milojević.

Gust raspored utakmica ne predstavlja otežavajuću oklonost igračima Vladana MIlojevića.

– Za igrače je bolje kada imaju često utakmice, oni više vole da igraju nego da treniraju. To je nešto novo za ovu ekipu, mislim da do kraja sezone nemamo pauzu, igraćemo svake nedelje u ritmu četvrtak i nedelja. Nisam se nikada žalio, moramo da budemo pođednako fokusirani i na prvenstvo i na Evropu. Ne želimo ni u jednom trenutku da imamo alibi, razgovarali smo sa igračima i oni su toga svesni. Svi smo ovde profesionalci, prva sledeća utakmica je uvek najbitnija za nas i tako sada razmišljamo samo o Javoru.

Milojević je istakao da ima dovoljan broj igrača koji mogu da iznesu veliki broj utakmica koje Crvenu zvezdu očekuju u narednom periodu.

– Postoje dve strane, ukoliko prečesto vršite rotacije u timu gubi se smisao forme čitave ekipe. Sa druge strane, ako nema rotacija dolazi do premora fudbalera, jer igramo jako veliki broj utakmica. Mi imamo dovoljan fond igrača, tako smo oformili svoju ekipu u ovom prelaznom roku. Na svakoj poziciji smo adekvatno popunjeni i u ovom trenutku imamo dva tima na koja apsolutno mogu da računam. Moramo da gledamo i u budućnost, dolazi hladno vreme, tereni će biti lošiji pa će i povrede i zamor biti neminovnost. Zato je važno što su svi igrači uvek spremni da odgovore svakom zadatku.

Šef stručnog štaba govorio je i o dvojici novih veznih fudbalera – Nenadu Krstičiću i Branku Jovičiću.

– Krstičić je izuzetan igrač, odlično se uklopio, ima internacionalno iskustvo, motivisan je i pun želje. Dosta igrača koji su se vratili iz inostranstva, kao i stranci, uneli su drugačiji mentalitet u našu ekipu. Disciplina, naporan rad i profesionalizam koje imaju posebno znači našim mlađim igračima. Što se tiče Jovičića, on je u svakom trenutku sa nama i svi očekujemo njegov povratak. Koliko će biti spreman kada se vrati videćemo kada dobijem zeleno svetlo od medicinske službe. Sada je sigurno da nećemo žuriti, jer nema potrebe za tim. Najbitnije nam je da Branko ozdravi i da bude psihički spreman. On je zaista je veliki profesionalac, dolazi svakog dana, trenira iako je na štakama i očekujem da će se vratiti u ekipu krajem novembra.

Zvezdini fudbaleri odlično su se pokazali protekle nedelje u svojim reprezentacijama. Ričmond Boaći postigao je dva gola za selekciju Gane.

– Za samopouzdanje svakog igrača vrlo su bitni golovi, a oni posebno znače špicevima, jer je to njihov posao. Mi imamo u ekipi Boaćija, Pešića, a priključili smo i mladog Dejana Joveljića, s obzirom na to da je Vanja Vučićević otišao na pozajmicu u Borac. Imam potpuno poverenje u njih, ukoliko daju sve od sebe na utakmici i odrade ono što treba, pa čak iako ne postignu gol, za mene mnogo znače. Ne možete njihov učinak na utakmici da merite samo po postignutim golovima, na njima je da vredno treniraju i da rade.

Bilo je reči i o odličnom nastupu Rikardinja na prijateljskom meču protiv Rada.

– Kao trener i pedagog u svakom trenutku moram da dam podršku svojim igračima. Sve ih gledam kao svoju decu i od mene će uvek imati maksimalnu podršku. Rikardinjovo znanje uopšte nije sporno, samo treba biti strpljiv sa njim, a ja to jesam. Raduje me što je iz treninga u trening sve bolji, on je zaista pravi profesionalac i odličan momak, lepo vaspitan. Dužan sam da svakome pružim šansu, treba dati vremena svim igračima, a Rikardinjo je već pokazao da je na pravom putu – poručio je Milojević.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама