Фудбал Фудбал/Вести

Učinak zvezdaša u reprezentacijama

Prethodnih dana fudbaleri Crvene zvezde pripremali su se za nastavak šampionata odnosno utakmice grupne faze Lige Evrope, a treninzima nisu prisustvovali fudbaleri koji su nastupali za reprezentativne selekcije.

540-boaći-53.jpg

Najviše razloga za zadovoljstvo nesumnjivo ima Ričmond Boaći. Naš napadač je nastupao za selekciju Gane u pobedi nad selekcijom Konga, i to u gostima ubedljivim rezultatom 5:1. Boaći je postigao dva gola, proveo je na terenu svih 90 minuta i bio je jedan od najzapaženijih fudbalera. Ipak, uprkos pobedi, šanse Gane da takmičenje u grupi završi na prvom mestu samo su teoretske. Samo četiri dana ranije, Gana je na svom terenu remizirala sa istim protivnikom, a Boaći na toj utakmici nije nastupio. Dobra vest je da je Zvezdin napadač iskoristio pruženu šansu, i treba očekivati da se ustali u timu reprezentacije Gane.

Gabon našeg Gelora Kange je zabeležio poraz na svom terenu od Obale Slonovače, a potom je protiv istog protivnika slavio pobedu u gostima 2:1. Kanga je igrao samo u prvom meču, i to 70 minuta. Reprezentacija Gabona i dalje ima šansu da sa završi kao prva u grupi, ali joj je, pod uslovom da pobedi obe utakmice do kraja takmičenja, neophodan i jedan kiks Obale Slonovače.

Za mladu reprezentaciju Srbije se u utakmici protiv Gibraltara koju su „Orlići“ pobedili rezultatom 4:0, u startnoj postavi našao Nemanja Radonjić koji je igrao 70 minuta. Od Zvezdinih fudbalera, nastupio je i Luka Adžić koji je u igru ušao u 80. minutu utakmice. Mladoj reprezentaciji Srbije tek sleduju odlučujuće borbe za Evropsko prvenstvo protiv Makedonije i Rusije.

Za „A“ selekciju Crne Gore Filip Stojković je odigrao 90 minuta u pobedi protiv Rumunije. Crna Gora se nalazi na deobi drugog mesta, sa tri boda zaostatka u odnosu na Poljsku.


Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама