Ostali sportovi SDCZ

Treće kolo pravo vreme za prvi trijumf?

I porazi su deo puta ka uspehu… Povratak u elitno društvo sam po sebi je veliki uspeh, međutim, biće potrebno još malo vremena da bi “Crvena zvezda” vratila svoj stari sjaj u najjačem nacionalnom takmičenju. Neće biti lako, ali Zvezdini šahisti su spremni za izazove i svi u klubu su svesni da je prvi trijumf u novoj sezoni veoma blizu. Ipak, za sada imamo upisana dva poraza, od objektivno, u ovom trenutku boljih timova. Nakon izgubljenog duela od “Novosadskog ŠK”, usledio je i neuspeh u meču sa “OŠK Paraćinom”. Naš rival slavio je sa 4.5:1.5.

Crveno-beli šahisti su odlično parirali protivniku na prve dve table. Naš Aleksa Striković remizirao je sa intermajstorom Danijelom Hauardom Fernandesom, dok je nerešen ishod viđen i u partiji između Boška Abramovića i intermajstora Dejana Brankovića. Remijem je završena i partija na petoj tabli, gde je naš Borivoje Vujačić bio izjednačen sa Matijom Ivićem. Međutim, na tri table protivnik je odneo tri pobede i tako ostvario ubedljiv trijumf. U duelu dva Stefana na trećoj tabli, naš kapiten Đurić nije uspeo da izbegne poraz od Mladenovića. Sa druge strane, bez bodova su ostali i Veličković Saša na četvrtoj, odnosno Grubišić Zoran na šestoj tabli. Bolji od “Zvezdaša” bili su Cvetanović Uroš, odnosno Dimitrijević Nenad.

U trećem kolu “Crvenu zvezdu” očekuje meč sa gradskim rrivalom “Itakom, koja važi za jedan od jačih timova u šampionatu. Nadamo se da će za crveno-bele to biti treća sreća i da ćemo uspeti da upišemo prvu pobedu u elitnom rangu. SAMO NAPRED!!!

U ostalim mečevima, Jugović je savladao “VŠK Sveti Nikolaj”, Naftagas je bio bolji od “Novosadskog ŠK-a”, dok je domaćin takmičenja “Sloven” nadigrao “Itaku” u tesnom duelu. Ubedljivu pobedu ostvarila je i “Jelica” u duelu sa ŠK “Omladinac”, a jedini remi viđen je u meču između “Sloge” i “Svetozara Gligorića”.

1Jugović (Kać)4-2VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo)
 2Novosadski ŠK (Novi Sad)2½-3½Naftagas (Elemir)
 3OŠK Paraćin (Paraćin)4½-1½Crvena Zvezda (Beograd)
 4Itaka (Beograd)2½-3½Sloven (Ruma)
 5Sloga Amiga (Kraljevo)3-3Svetozar Gligorić (Pančevo)
 6Omladinac (Novi Banovci)1-5Jelica (Goračići)

Posle dva kola na prvom mestu sa dve pobede nalazi se “Jelica PEP”, a maksimalan učinak imaju i “Sloven” i “Jugović”. Zvezda trenutno zauzima pretposlednje mesto.

Tabela posle dva kola:

1Jelica (Goračići)6
2Sloven (Ruma)68
3Jugović (Kać)6
4Itaka (Beograd)37
5Novosadski ŠK (Novi Sad)3
6Naftagas (Elemir)36
7OŠK Paraćin (Paraćin)36
8VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo)3
9Sloga Amiga (Kraljevo)1
10Svetozar Gligorić (Pančevo)1
11Crvena Zvezda (Beograd)0
12Omladinac (Novi Banovci)0

Zanimljivo drugo kolo viđeno je i u ženskom šampionatu. Najubedljiviju pobedu ostvario je “BAS” koji je sa 4:0 savladao “Novosadski ŠK”. Ubedljiv je bio i “Zlatar” u duelu sa “Rudarom”, bilo je 3.5:0.5. “Rad” je trijumfovao nad “Šahmatnim kružokom” sa 2.5:1.5, dok su “Jugović” i “Jelica”, odnosno “Radnički” iz  Rudovaca i “Radnički” iz Ćuprije odigrali nerešeno. Nakon dva kola maksimalan učinak imaju samo šahistkinje “Zlatara” iz Nove Varoši. Više informacija o Prvoj ligi Srbije za dame možete pronaći ovde.

 

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama