Остали спортови СДЦЗ

Treće kolo pravo vreme za prvi trijumf?

I porazi su deo puta ka uspehu… Povratak u elitno društvo sam po sebi je veliki uspeh, međutim, biće potrebno još malo vremena da bi “Crvena zvezda” vratila svoj stari sjaj u najjačem nacionalnom takmičenju. Neće biti lako, ali Zvezdini šahisti su spremni za izazove i svi u klubu su svesni da je prvi trijumf u novoj sezoni veoma blizu. Ipak, za sada imamo upisana dva poraza, od objektivno, u ovom trenutku boljih timova. Nakon izgubljenog duela od “Novosadskog ŠK”, usledio je i neuspeh u meču sa “OŠK Paraćinom”. Naš rival slavio je sa 4.5:1.5.

Crveno-beli šahisti su odlično parirali protivniku na prve dve table. Naš Aleksa Striković remizirao je sa intermajstorom Danijelom Hauardom Fernandesom, dok je nerešen ishod viđen i u partiji između Boška Abramovića i intermajstora Dejana Brankovića. Remijem je završena i partija na petoj tabli, gde je naš Borivoje Vujačić bio izjednačen sa Matijom Ivićem. Međutim, na tri table protivnik je odneo tri pobede i tako ostvario ubedljiv trijumf. U duelu dva Stefana na trećoj tabli, naš kapiten Đurić nije uspeo da izbegne poraz od Mladenovića. Sa druge strane, bez bodova su ostali i Veličković Saša na četvrtoj, odnosno Grubišić Zoran na šestoj tabli. Bolji od “Zvezdaša” bili su Cvetanović Uroš, odnosno Dimitrijević Nenad.

U trećem kolu “Crvenu zvezdu” očekuje meč sa gradskim rrivalom “Itakom, koja važi za jedan od jačih timova u šampionatu. Nadamo se da će za crveno-bele to biti treća sreća i da ćemo uspeti da upišemo prvu pobedu u elitnom rangu. SAMO NAPRED!!!

U ostalim mečevima, Jugović je savladao “VŠK Sveti Nikolaj”, Naftagas je bio bolji od “Novosadskog ŠK-a”, dok je domaćin takmičenja “Sloven” nadigrao “Itaku” u tesnom duelu. Ubedljivu pobedu ostvarila je i “Jelica” u duelu sa ŠK “Omladinac”, a jedini remi viđen je u meču između “Sloge” i “Svetozara Gligorića”.

1 Jugović (Kać) 4-2 VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo)
 2 Novosadski ŠK (Novi Sad) 2½-3½ Naftagas (Elemir)
 3 OŠK Paraćin (Paraćin) 4½-1½ Crvena Zvezda (Beograd)
 4 Itaka (Beograd) 2½-3½ Sloven (Ruma)
 5 Sloga Amiga (Kraljevo) 3-3 Svetozar Gligorić (Pančevo)
 6 Omladinac (Novi Banovci) 1-5 Jelica (Goračići)

Posle dva kola na prvom mestu sa dve pobede nalazi se “Jelica PEP”, a maksimalan učinak imaju i “Sloven” i “Jugović”. Zvezda trenutno zauzima pretposlednje mesto.

Tabela posle dva kola:

1 Jelica (Goračići) 6
2 Sloven (Ruma) 6 8
3 Jugović (Kać) 6
4 Itaka (Beograd) 3 7
5 Novosadski ŠK (Novi Sad) 3
6 Naftagas (Elemir) 3 6
7 OŠK Paraćin (Paraćin) 3 6
8 VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo) 3
9 Sloga Amiga (Kraljevo) 1
10 Svetozar Gligorić (Pančevo) 1
11 Crvena Zvezda (Beograd) 0
12 Omladinac (Novi Banovci) 0

Zanimljivo drugo kolo viđeno je i u ženskom šampionatu. Najubedljiviju pobedu ostvario je “BAS” koji je sa 4:0 savladao “Novosadski ŠK”. Ubedljiv je bio i “Zlatar” u duelu sa “Rudarom”, bilo je 3.5:0.5. “Rad” je trijumfovao nad “Šahmatnim kružokom” sa 2.5:1.5, dok su “Jugović” i “Jelica”, odnosno “Radnički” iz  Rudovaca i “Radnički” iz Ćuprije odigrali nerešeno. Nakon dva kola maksimalan učinak imaju samo šahistkinje “Zlatara” iz Nove Varoši. Više informacija o Prvoj ligi Srbije za dame možete pronaći ovde.

 

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама