Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Jaka provera i vredna pobeda protiv “Zenita”

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili i drugoj proveri pred početak nove sezone, pošto su u Vršcu savladali izuzetno jaku ekipu ruskog “Zenita” sa 69:66 (20:13,13:18,20:21 i 16:14). Bjelica sa 21.poenom i Stefan Janković sa 15 poena, najefikasniji.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su i drugu pobedu u pripremnom periodu, pošto su u nedelju uveče u Vršcu savladali ruskog predstavnika „Zenit” iz Sankt Peterburga sa 69:66.
Najefikasniju u redovima crvenobelih bili su Milko Bjelica sa 21 poenom, Stefan Janković sa 15 i Nikola Radićević sa 10 poena.
Nakon boljeg starta nominalno domaćina u ovoj utakmici, ekipe Zenita koja se priprema za novu sezonu VTB lige i Evrokupa u Vršscu, koja je povela 10-3, nošeni odličnom igrom Stefana Jankovića (12 poena), crveno-beli su preokrenuli rezultat i prvih 10 minuta dobili rezultatom 20:13.
U nastavku viđena je izjednačena utakmica, na veliki odmor otišlo se minimalnom prednošću Crvene zvezde mts 33:31. U istom ritmu, igralo se do samog kraja, na kraju treće deonice crveno-beli su vodili 53:52, a utakmica je završena vrednom pobedom šampiona ABA i srpske lige 69:66 u jakoj proveri protiv tima koji i ove sezone ima velike ambicije i izuzetno jak sastav u kome su nastupali Amerikanci Vitington, Harper, Rejnolds, Argentinac Laprovitola, Slovak Kajl Kurik…
KK Crvena zvezda mts:  Kešelj 4, Radičević 10,Dangubić 5,Davidovac, Apić 1, Lazarević, Radanov, Feldin 7, Janković 15, Rakićević, Lesor 5,Jovanović 1, Bjelica 21+6 sk.
Narednu proveru crveno-beli će imati protiv čačanskog Borca u Beogradu.
Vest preuzeta sa sajta KK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama