Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Rad 3:1 (2:1)

Ovog vikenda fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su reprezentativnu pauzu da odigraju prijateljsku utakmicu sa ekipom Rada. Ona je bila odlična prilika da igrači ostanu u takmičarskom ritmu i da šansu dobiju i fudbaleri koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delu sezone.

_NIK6344.JPG

Teren: Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“
Sudija: Mitrović Aleksa
Strelci: Srnić 30′ i 38′, Rikardinjo 52′ (Crvena zvezda), Piščević 20′ (Rad)
Crvena zvezda: Kahriman, Le Talek, Frimpong, Račić, Krstičić, Milijaš, Milić, Anđelković, Srnić, Gobeljić, Rikardinjo.
Rezerve: Supić, Ibrahim, Ze Markos, Savić, Bainović, I. Ilić.
Rad: Zogović, Vico, Mijatović, Stojanović, Piščević, Šipčić, Zonjić, Lutovac, Lukić, Mladenović, Vujačić.
Rezerve: Ratković, Ljubinković, Tanasijević, Ajković, Grbović, Lazić.
Već u drugom minutu viđena je prva izgledna šansa za izabranike Vladana Milojevića. Po levoj strani je odlično pored trojice igrača Rada prošao Dušan Anđelković i uposlio Krstičića, čiji je snažan udarac završio u rukama golmana Zogovića. Samo minut kasnije duplim pasom sa Milijašem odličnu šansu izborio je Rikardinjo, ali ponovo je siguran bio golman Rada. Naredna izgledna prilika viđena je u 12. minutu kada je Srnić iz šesnaesterca snažnim udarcem pogodio prečku.
Iako su fudbaleri Rada tokom čitavog meča vrlo teško uspevali da iznesu loptu sa svoje polovine, izabranici trenera Gordana Petrića prvi su došli do gola na današnjem meču. Sa leve strane u 20. minutu centrirao je Mijatović, odlično je pronašao Piščevića koji je savladao Damira Kahrimana.
Cevena zvezda je do izjednačenja došla u 30. minutu preko Srnića. Vrlo precizan centaršut sa leve strane koji je uputio Rikardinjo odlično je iskoristio Zvezdin krilni napadač i ponovo potvrdio odličnu formu u kojoj se nalazi.
U 38. minutu Crvena zvezda povela je sa 2:1. Protagonisti akcije bili su isti kao i kod prvog gola, samo su ovoga puta zamenili strane.  Rikardinjo je sa desne strane odlično pronašao Srnića, kome nije bilo teško da i drugi put savlada golmana Zogovića.
Do kraja poluvremena viđena je još jedna šansa za Rad. Atraktivnim šutom iz kaznenog prostora pokušao je Mladenović, ali lopta je završila u rukama Kahrimana.
Odličnu partiju na današnjoj utakmici Rikardinjo je krunisao  pogotkom. U 52. minutu, sa oko 11 metara iz koraka je uputio odličan šut i doveo je svoju ekipu u prednost od 3:1. Zvezdin Brazilac je oprobao šut i u 74. minutu, pokušao je snažnim udarcem spoljnim delom kopačke, ali lopta je otišla preko gola. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja te je tako konačan razultat ostao 3:1.
Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama