Кошарка Кошарка/Вести

Lazić putuje na Evrobasket, Orlovi srećno!

Izvor: KK Crvena zvezda

Kapiten Crvene zvezde mts Branko Lazić uvršten je u spisak od 12 putnika na Evropsko prvenstvo. Pored njega reprezentaciju Srbije će činiti i šestorica bivših prvotimaca Crvene zvezde.

Dva dana uoči početka Evropskog prvenstva u košarci, selektor Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je spisak od 12 putnika. Jedan od njih biće i kapiten Crvene zvezde mts Branko Lazić!
Na taj način odato je još jedno priznanje Laziću sa beskompromisnu borbu u dresu crveno-belih i fanatičan pristup svakoj utakmici i treningu. Iz godine u godinu Branko Lazić je sa mnogo uspeha branio boje Crvene zvezde, nizao uspehe i trofeje i odlaskom na Evropsko prvenstvo ’’naplatio’’ fenomenalne godine za sobom.
Takođe, trebalo bi istaći da se u reprezentaciji nalazi čak šest igrača koji su prethodnih godina prošli kroz sistem KK Crvena zvezda – Stefan Jović, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić i Vladimir Štimac.
Na taj način Zvezda nastavlja da daje veliki doprinos reprezentativnim slekcijama Srbije. Podsećamo da su i članovi Crvene zvezde mts ovog leta predvodili mlade reprezentacije do 16, 18 i 20 godina. Trener juniora Crvene zvezde mts Slobodan Klipa je kao selektor predvodio kadete do bronze na Evrobasketu, dok su na terenu bili crveno-beli kadeti Lazar Živanović, Marko Pavičević, Nemanja Popović i Lazar Vasić. Juniorska selekcija Srbije je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu, a bitan faktor su bili Zvezdini juniori Aleksa Uskoković i Stefan Momirov. Za selekciju Srbije do 20 godina nastupali su Boriša Simanić i Stefan Đorđević i završili kao petoplasirani.
Sada je red na najjaču selekciju Srbije. Evropsko prvenstvo počinje 31. avgusta i završava se 17. septembra. Srbija se nalazi u grupi D zajedno sa domaćinom grupe Turskom, Belgijom, Velikom Britanijom, Rusijom i Letonijom.
Srećno Orlovi!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама