Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Partizan 0:0

Nakon plasmana u Ligu Evrope oba srpska predstavnika, očekivanja su bila da 155 „večiti derbi“ bude poslastica u kojoj će obe ekipe prikazati dobar i napadački fudbal. Međutim, najviše zahvaljujući gostima iz Humske to se nije obistinilo. Na kraju na semaforu ostao je početni rezultat utakmice.

540-derbi-53.jpg

Stadion: „Rajko Mitić“
Gledalaca: 32,841
Sudija: Danilo Grujić (Niš)
Strelci: /

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić, Pešić, Boaći.
Rezerve: Kahriman, Babić, Anđelković, Račić, Milijaš, Adžić, Radonjić.

Partizan: Stojković, Vulićević, Ostojić, Miletić, Miletić, Everton, Radin, Janković, Suma, Đurđević, Tavamba.
Rezerve: Jovičić, Ćirković, Đuričković, Ilić, Kosović, Pantić, Jovanović.

Izabranici Vladana Milojevića su bili ti koji su diktirali ritam, kontrolisali svaki detalj meča, ali nažalost nisu uspeli da zatresu mrežu komšija. Šef struke crveno-belih suočen sa novim kadrovskim problemima, primoran je bio ponovo da menja tim. Šansu od prvog minuta na levom boku ukazao je Gobeljiću, dok je svoj debi imao i novajlija Nenad Krstičić. Takođe, posle odrađene suspenzije u Evropi, na mestu štopera u paru sa Vujadinom Savićem zaigrao je Damjan Le Talek.

Prvih pola sata susreta gotovo da se ništa značajnije nije događalo a onda u rasponu od 34. do 39. minuta fudbaleri najtrofejnijeg srpskog kluba propuštaju tri kolosalne prilike za postizanje gola. Prvo je Pešić iskosa pogodio prečku, zatim se Boaći spetljao u odsudnom minutu tako da nije stigao ni da uputi udarac da bi konačno Srnić u duelu jedan na jedan sa golmanom rivala, izašao kao gubitnik, odnosno čuvar mreže crno-belih ušao mu je u šut i nogama sprečio da postigne gol.

Sa druge strane, protivnik nije pokazao gotovo ništa. Za 90 minuta nisu uputili nijedan šut u okvir Borjanovog gola. U posebnom inferiornom polžaju gosti su bili u drugom poluvremenu. Malo, premalo od ekipe koja se predstavlja kao ultra ofanzivna i napadački orijentisana. Veći deo nastavka protekao je pokušajima Crvene zvezde da probije bunker komšija, a da u tome uspe najbliži je bio Gelor Kanga kada je uhvatio volej u 63. minutu, ali lopta je završila pored gola. U samom finišu utakmice, tim Vladana Milojevića pokušao je iz prekida da stvori šansu, ali promene rezultata nije bilo. Sudija Danilo Grujić dobro je odradio svoj deo posla, mada ostaje čudno to što je susret produžio za samo dva minuta iako je nekoliko sekundi duže trajao samo prekid koji je usledio nakon bakljade sa južne tribine.

Nakon ovog remija, u šampionatu Srbije više nema timova sa maksimalnim učinkom. Sledi dvonedeljna pauza usled obaveza reprezentacije tokom koje će Vladan Milojević prvenstveno pokušati da vrati u trenažni proces nekolicinu rekovalescenata poput RodićaMilićaAnđelkovića.

Opravdanje za slabu predstvu u 155. derbiju” za oba tima može biti u iscrpljujućim borbama za plasman u Ligu Evrope. Za očekivati je da nakon odmora i oporavka u nastavak sezone crveno-beli uđu još odlučnije i motivisanije, jer slede veliki izazovi na sva tri fronta.

Ovaj derbi će biti brzo zaboravljen zbog slabe igre i rezultata iako je utisak da slađi bod nose gosti iz Humske a da su crveno-beli zbog nekoliko propuštenih šansi, propustili priliku da se na tabeli odmaknu od rivala na odstojanje od šest bodova.

Crvena zvezda svoj sledeći susret igra protiv Javora u Ivanjici.

 

Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama