Фудбал Фудбал/Вести

Milojević – Za ovakve utakmice se živi

Samo tri dana nakon što su ostvarili veliki uspeh i plasirali se u Ligu Evrope, izabranike Vladana Milojevića očekuje najvažnija utakmica u domaćem prvenstvu. Večiti derbi, 155. po redu, igra se sutra, 27. avgusta, od 19 časova na stadionu “Rajko Mitić”.

vest (1).jpg

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević izneo je svoja očekivanja pred ovaj meč.
– Vraćamo se domaćem prvenstvu i, kako je to raspored hteo, baš večitim derbijem. Pripremamo se kao i za svaku utakmicu do sada. Znamo da čitava zvezdaška javnost pridaje poseban značaj ovom meču i sigurno je posebna utakmica u čitavom domaćem šampionatu. Partizan je naš konkurent, večiti rival i to i daje posebnu draž ovoj utakmici – rekao je Milojević.
Zvezdin strateg govorio je o sastavu tima za sutrašnju utakmicu.
– Videćemo kako se osećaju igrači danas na treningu. Rodić je protiv Krasnodara dobio udarac u nožni palac koji ga je mučio, ali nije pogoršano stanje. Svi igrači koji su registrovani mogu da se nađu u timu.  Tu su i nova pojačanja Bainović i Krstičić koji se stavljaju na raspolaganje. Nenad je iskusan igrač koji igra na poziciji na kojoj nam je pojačanje trebalo. Ima iza sebe internacionalne utakmice i to je vrlo važno. Fizički je spreman, možda ne 100 odsto, ali u ovom trenutku nemamo mnogo vremena za prilagođavanje. Igrači koji dolaze pred kraj prelaznog roka moraju što pre da budu na raspolaganju.
Vladan Milojević osvrnuo se i na proslavugolova svojih igrača.
– Da im zabranim da skidaju dresove dok proslavljaju gol u derbiju? Nikad, neka svi poskidaju dresove. Još im je sutra dozvoljeno.
Milojević će prvi put kao trener seniorskog tima Crvene zvezde biti učesnik večitog derbija.
– Dosta puta sam igrao i kao igrač i kao trener protiv Partizana. Sa klupe Crvene zvezde predvodio sam omladinske selekcije protiv Partizana tako da mislim da sam ja najmanje debitant od svih debitanata. Ne vodim statistiku i ne znam kakav mi je učinak protiv Partizana. Živim za sutrašnju utakmicu, ona mi je najbitnija i fokusiran sam na nju.
Svaka nova utakmica je nova prilika za dokazivanje izabranicimaVladana Milojevića.
– Atmosfera je odlična u ekipi, napravili smo veliki uspeh plasmanom u Ligu Evrope, ali u fudbalu nemate mnogo vremena  da razmišljate o tome. Moji igrači su toga svesni i od kraja utakmice sa Krasnodarom smo krenuli da se pripremamo za meč sa Partizanom i svi smo fokusirani samo na to. Motivacije kod pravih sportista nikada ne nedostaje. Moji igrači moraju da budu svesni koliko veliki udeo ima motivacija, ona je ta zbog koje se fudbaleri razlikuju i po čemu se oni vrhunski izdvajaju. Psihologija igra veliku ulogu u sportu, morate vrlo brzo da se spremite za sledeća iskušenja i napore, kakve god rezultate da imate iza sebe. Nova utakmica, novo dokazivanje, novi ciljevi i zadaci, moramo da se nosimo sa tim. Znamo da igramo protiv Partizana, svi žive za te susrete i to su najlepše utakmice u prvenstvu. Verujem da će biti odličan meč.
Celokupan spektakl na meču protiv Krasnodara upotpunili su navijači. Zvezdin strateg veruje da će tako biti i na derbiju.
– Drago mi je što navijači sa euforijom dolaze na utakmice, tako i treba da bude. Mi živimo za to da oni dođu da nas podrže. Ovom prilikom bih im se zahvalio i istakao da je veliki udeo u ovom uspehu njihov. U svakoj pobedi svi imaju svoj deo uspeha, a njihov je ogroman. Verujem da će nam i sutra biti vetar u leđa, ovi momci su to zaslužili. Na nama je da izađemo na teren, da se borimo, da damo sve od sebe i verujem da će sve biti u redu.
Finiš prelaznog roka i eventualne promene u timu ne remete Zvezdinog trenera.
– Ne znam hoće li neki igrač da ode, meni je bitno da pripremim ono što treba svojim saigračima i da budemo fokusirani na prvu sledeću utakmicu. Dok ne bude kraj prelaznog roka sve je moguće, ne samo kod nas, već i u Evropi. Razmišljam samo o  sutrašnjoj utakmici. Meni kao treneru važno da imam igrače koje dobro znam i koji mene poznaju. Kontinuitet je bitan, da smo svi zajedno. Ja sam prvi koji će dići ruku za dolazak nekog dobrog igrača. Za mene će biti verovatno najlepši taj prvi septembar, kada se sve završi. Svaki mi je igrač bitan, imamo veliki broj važnih i kvalitetnih utakmica do decembra. Imamo odličnu saradnju i komunikaciju sa sportskim sektorom i verujem da neće biti problema – zaključio je Milojević.
Vest preuzeta sa sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама