Фудбал Фудбал/Вести

Donald: Ogroman uspeh

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Uz podršku više od 50 000 navijača na stadionu „Rajko Mitić” Crvena zvezda savladala je ruski Кrasnodar i plasirala se u Ligu Evropa. Do najvećeg uspeha u posled njih deset godina ekipu Zvezde je sa kapitenskom trakom na ruci predvodio Mičel Donald.

– Neverovatno! Fantastična utakmica je iza nas. Ne smemo da zaboravimo da je Кrasnodar odlična ekipa sa vrlo iskusnim igračima. Uradili smo nešto zaista posebno za Crvenu zvezdu, postigli smo dva fenomenalna gola i plasirali se u Ligu Evrope. Malo je reči koje mogu da opišu našu sreću u ovim trenucima. Ovo sam čekao i ovome sam se radovao pune dve godine – rekao je Donald.

Кao ključ uspeha Donald vidi novu energiju koju je u ekipu doneo trener Vladan Milojević.

– Uradili smo ovo kao tim, Crvenoj zvezdi je bio potrban ovakav uspeh. Ogromna je zasluga u svemu ovome našeg trenera Milojevića, doneo je sjajnu energiju za vrlo kratko vreme. Imali smo i ranije odlične trenera, ali način na koji je on formirao ekipu, atmosfera koju imamo i sa mladim i novim igračima je zaista nešto posebno. Svi se odlično slažemo i razumemo, osećamo se kao tim i ovo što smo juče uradili je nagrada za naporan rad koji smo uložili.

Utakmicu sa Кrasnodarom Zvezdin vezista istakao je kao najemotivniju u karijeri.

– Prošle godine protiv Ludogoreca bilo je takođe vrlo emotivno, ali u negativnom kontekstu. Svi se sećamo šta je Кanga tada uradio, mnogo se pričalo o tome. Jako sam srećan što se ove godine iskupio za sve. Nadam se da će se od sada svi sećati samo ovog fantatičnog gola, jer nam je on obezbedio plasman u Ligu Evrope.

Pesma Delija nosila je izabranike Vladana MIojevića do najvažnije pobede.

– Кada ste na terenu i na sekund pogledate u tribine, vidite atmosferu, osećate se neverovatno. Ne postoji ekipa koja dođe na Marakanu, a da se ne uplaši od saline podrške koju mi imamo sa tribina. To je nešto što se ne viđa svakog dana. Neizmerna je količina ljubavi koju svi mi dobijamo od navijača. Zato sam presrećan što sam član ove porodice i želeo bih da ostanem deo Crvene zvezde što duže je moguće. Naši navijači nam na svakom meču pružaju podršku, a juče su otišli i korak dalje. Delije, hvala vam – poručio je Donald.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама