Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Crvena zvezda u Ligi Evrope nakon deset godina!

Autor: CZBG, Marija T. 

Crvena zvezda plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope pobedom nad ruskom ekipom Krasnodar rezultatom 2:1 (1:0). Golovima Radonjića i Kange, crveno-beli plasirali su se u elitno takmičenje nakon punih deset godina. Crveno-beli junaci umeli su to da proslave trkom oko terena, što je učinjeno prvi put nakon čuvene utakmice sa Kajzerslauternom.

Već u drugom minutu utakmice Zvezda je imala priliku za vođstvo, Srnić i Milić su izveli akciju, ali srećom po goste, lopta nije završila u golu. Nastavili su crveno-beli sa ofanzivnom igrom, što se isplatilo već u sedmom minutu utakmice, kada je Radonjić postigao gol za vođstvo od 1:0  i izazvao erupciju oduševljenja na prepunoj Marakani. Fudbaleri Zvezde su od ovog trenutka imali rezultat koji ih vodi u Ligu Evrope, pa je ekipa Krasnodara pojačala ritam i uspostavila terensku inicijativu. Ipak, ponovo su crveno-beli stvorili šansu i to ponovo preko Radonjića, ali je njegov centaršut ovog puta izblokiran. Sredinom prvog poluvremena ekipa Krasnodara imala je odličnu priliku da dođe do izjednačenja, ali je Klaesonov šut izblokiran od strane Filipa Stojkovića, koji je odlično reagovao isred Borjana. Usledili su novi napadi Crvene zvezde preko Boaćija, Rodića  i Milića, ali rezultat se nije menjao. Uzvratili su Rusi preko Smolova, koji je izveo slobodan udarac, ali je lopta završila pored stative. Prvi deo igre produžen je čak četiri minuta, ređale su se šanse na obe strane, ali prednost je ostala na strani Crvene zvezde (1:0).

Na identični način Zvezdini fudbaleri otvorili su i drugo poluvreme. Nakon samo pola minuta igre duplirali su prednost preko Kange koji je uputio odličan  udarac sa 30 metara i pogodio u same rašlje za vođsto od 2:0 i grmljavinu sa tribina.Naredni minuti prorekli su u  inicijativi crveno-belih, ali Donald nije koristio prilike. Konačno su uspeli gosti da se oslobode pritiska, zapretio je Vanderson, ali je intervenisao Borjan. Nakon izlaska Smolova, usledila je i izmena u redovima domaće ekipe, Milića je zamenio Račić. Ponovo su gosti imali priliku da dođu do pogotka, ali Vanderson je šutiorao preko gola. Ubrzo nakon toga, u igri se našao i Pešić, koji je zamenio strelca prvog gola, Radonjića.Uspevala je Zezdina odbrana, predvođena Borjanom i odličnim Savićem, da odoli pritiscima sve do  80.minuta, kada je usledio šok za Zvezdu. Nakon starta Stojkovića, sudija Štile dosudio je jedanaesterac za ekipu Krasnodara, čini se i prestrogo. Grankvist se našao  ispred lopte i uspeo da savlada Borjana za 1:2. Igra je produžena čak šest minuta, sudija Štile delio je žute kartone kao na traci, a i slobodne udarce za ekipu Krasnodara. Ipak, uspela je ekipa Vladana Milojevića da zadrži prednost do samog kraja i ostvari plasman u Ligu Evrope (2:1).

Nakon utakmice, svoje utiske izneo je Vujadin Savić, koji je pružio još jednu odličnu partiju. “Od prvog dana verujem u ovo, a i šef nam je salno pričao da možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Svi smo živeli kao jedan i zajedno smo to ostvarili. Kao mali sanjao sam da uđem u Ligu Evrope, pobedim u derbiju i osvojim titulu, a jedan san sam evo ostvario. Već u nedelju nas očekuje derbi, moramo maksimalno da se posvetimo toj utakmici, nemamo vremena za slavlje i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo“, naglasio je Savić.

 

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама