SDCZ Hokej

Zvezda zablistala protiv Novopolotska

Nakon 5 uzastopnih poraza na Salejev Kupu u Belorusiji, puleni trenera Igora Krivošlika zablistali su u poslednjoj utakmici grupne faze i savladali belorusku ekipu Novopolotska rezultatom 6:4 (1:2, 2:0, 3:2). Istina za volju, ekipa Novopolotska nije u rangu Soligorska ili Yunost Minska, ali definitivno jeste ekipa za respekt samim time što dolazi iz zemlje u kojoj je hokej nekoliko milja ispred hokeja u Srbiji, pa time ova pobeda dobija na svom značaju.

Crvena zvezda je dobro počela susret protiv Novopolotska. Već u 4. minutu Luka Vukićević, na asistenciju Andreja Zwicka, trese mrežu beloruske ekipe i to je 1:0. Međutim, u 12. minutu Gavrilenko izjednačava na 1:1, a u 17. minutu susreta Lonovenko (igrač više za Novopolotsk) donosi prednost beloruskom sastavu – 1:2. Ovim rezultatom je i završen prvi period igre.

Zvezda u drugom periodu igre ponovno prva postiže pogodak. Igrao se 12. minut kada je, na asistenciju Uroša Bjelogrlića, Andrej Zwick pogodio za 2:2. Zvezdini oklopnici se nisu tu zaustavili. Već u 15. minutu Zvezda dolazi do preokreta i vodstva od 3:2 (igrač više). Strelac za crveno-bele bio je Mirko Đumić na asistenciju Jevgenija Leonova Mihaila Bučkina. Ovim rezultatom završena je druga trećina ovog susreta.

U poslednjem periodu igre već u 4. minutu Novopolotsk preko uspeva preko Vorošilova da izjednači na 3:3, ali Zvezda već minut posle uzvraća i golom Aleksandra Kostikova (asistencija Marko SretovićPavle Podunavac – igrač više) dolazi u vodstvo 4:3. Prošlo je samo dva minuta od tog pogotka, a na semaforu je već pisalo 5:3 za Crvenu zvezdu. Strelac je bio Marko Brkušanin na asistenciju Mirka Đumića. Nastavili su crveno-beli oklopnici u istom ritmu. Željni da pokažu kako je, posebno, poslednji poraza bio više zbog umora i pada koncentracije (što je trener Igor Krivošlik i naglasio), crveno-beli dodaju gas i već u 10. minuti susrtea rezultat je 6:3. Ovoga puta, na asistenciju Petra Novakovića, strelac je bio Nikola Kerezović. Do kraja susreta, Novopolotsk je uspeo da smanji rezultat na 6:4 golom Jermačkova.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama