СДЦЗ Хокеј

Soligorsk ubedljiv protiv Zvezde

Crvena zvezda je izgubila i peti susret protiv renomiranih protivnika u Belorusiji. Ovaj put od naših oklopnika bolja je bila ekipa Šahtar Soligorsk koja je savladala crveno-bele sa čak 12:0. Zvezdi tako ostaje da pokuša u poslednjem kolu da pobedi ekipu Novopolotska koja je danas savladala ekipu Belorusije U20 sa 4:3.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Kao i na utakmici protiv Dinama Molodečno, hokejaši Crvene zvezde su odigrali jako lošu prvu trećinu protiv Šahtara Soligorsk.Doaći su iskoristili sve slabosti naši lopnika i u prvih 20 minuta igre postigli četiri pogotka (DadonovPitule i Kambovič 2 gola).  Tačno je da su domaćini mnogo jača ekipa, ali utisak je da Zvezda nije bila toliko motivisana i da je ušla u meč previše mekano protiv renomiranog protivnika.

Drugi period nije doneo ništa bolje za crveno-bele izuzev par prilika koje naši hokejaši nisu iskoristili. Odbrana jednostavno nije mogla da zaustavi razigrane domaćine koji u ovom periodu postižu pet pogotaka i na odmor odlaze sa ogrominh 9:0. Strelci za domaće u ovom drugom periodu igre bili su Nikulin 3 pogotka, te Demakov i Malinovski sa jednim pogotkom. Ono što treba naglasiti jeste da se Zvezda na ovom susretu (u odnosu na prethodne) jako slabo branila sa igračem manje, ili možda je bolje reći da su domaćini odlično koristili igrača više (powerplay).

U poslednjem periodu ništa novo. Soligorsk je postigao tri pogotka i tako naneo težak poraz crveno-belima. Strelci u ovom periodu igre bili su Karabanov, Pitule i Dadonov.

 

Image may contain: 5 people, sky, shoes and outdoor
Foto: Minsk, Belorusija – Gačić, Podunavac, Ranković, Vučurević i Sefič

Poraz na ovom susretu jeste bolan, ali on definitivno odražava razliku između našeg i beloruskog hokeja. Ne mogu se uspesi postizati preko noći. Podsetimo se samo da je u prethodnom Državnom prvenstvu Srbije bilo svega četiri kluba (HK beograd se priključio u plej ofu), pa nije ni čudo da  ni jedan od naših klubova nema još uvek taj kvalitet da se ozbiljnije suprostavi ovakvim ekipama protiv kojih je igrala naša Crvena zvezda. Ali, ovo jeste pravi put. Ako se ne budu igrale utakmice sa kvalitetnijim ekipama, ostaćemo i dalje u našem mulju gde će najvažnije da bude ko je osvojio šampionsku titulu na relaciji Beograd-Novi Sad.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама