Фудбал Фудбал/Вести

Borjan – Istorijska šansa pred nama

Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak igraju možda i najvažniju utakmicu sezone. Izabranici Vladana Milojevića dočekuju ekipu Krasnodara u revanš meču plej-ofa za Ligu Evope. Svi fudbaleri su složni u jednom – pred svojim navijačima za Zvezdu nema nepobedivog protivnika.

boacivest_5997ee04639b5.JPG

– Dobro je što smo igrali prvu utakmicu u gostima, znamo da je potpuno drugačija atmosfera kada igramo pred punom Marakanom. Imamo aktivan rezultat i sada treba samo da dignemo glavu i spremimo se dobro za revanš. Odlaganje meča u Čačku nama možda najviše ide na ruku, imamo vremena da se malo odmorimo i mogućnost da se fokusiramo isključivo na Krasnodar – rekao je Borjan i nastavio:
– Imamo šanse da uradimo ono što svi priželjkujemo već punih deset godina, da uvedemo Zvezdu u Ligu Evrope. Nije Krasnodar ekipa koje mi treba da se plašimo, mislim da više oni nas treba da respektuju pred utakmicu sa našim navijačima. Koja god evropska ekipa da dođe na Marakanu uplaši je čitav ambijent i silina podrške koju mi imamo. To se pokazalo i na meču protiv Sparte, a verujem da će isti slučaj biti i u četvrtak sa ruskom ekipom.
Uslovi za igru dosta su uticali na ishod prvog meča.
– U Krasnodaru je teren dosta drugačiji, podloga je izuzetno brza, lopta se kreće mnogo brže nego na našim trenima na koje smo svi navikli. Ne možete za samo dva dana da se priviknete na toliko drugačije uslove. Zato zanam da ni njima neće odovarati naš teren u revanšu, možda je to mala prednost za moju ekipu.
Izabranici Vladana Milojevića izvukli su pouke iz prvog meča sa ruskom ekipom.
– Kod prvog gola sam reagovao najbolje što sam mogao, ali nisam uspeo da uhvatim loptu. Drugi i treći pogodak su timske greške, naša nepažnja dovela nas je do toga da ne uspemo da se odbranimo. Moraćemo mnogo da radimo ovih nekoliko dana na tome da u revanšu ne gubimo koncetraciju i ne pravimo takve greške. Siguran da, ukoliko to eliminišemo, protivniku neće biti lako da nam da gol. Sve nas može da raduje činjenica da ni u jednom trenutku meča nismo posustali ili klonuli. Znali smo da nije sve gotovo nakon prve utakmice, i na 2:0 smo verovali u sebe i bili sigurni da možemo do gola. Postigli smo dva pogotka, time se vratili u igru i zaista me raduje što ova ekipa iz utakmice u utakmicu pokazuje koliko jak karakter ima. Zato  verujem u nas. Izvukli smo najbolje što smo mogli iz utakmice u gostima i sada očekujemo da u revanšu pokažemo koliko vredimo. Očekuje nas istorijska utakmica za sve, imamo mogućnost da napravimo ogroman uspeh.
Zvezdin golman osvrnuo se i na momenat u kome je linijski sudija procenio da lopta nije prešla gol liniju nakon udarca Mihaila Ristića.
– Linijski sudija je kasnio dvadesetak metara u toj situaciji, nije imao dobar pregled i možda je moja reakcija bila odlučujuća da donese odluku kakvu je doneo. Ispalo je dobro po nas, mnogo bi nam teže bilo da se vratimo sa 4:1 da je pogodak priznat. To je fudbal, bilo je sudijskih grešaka na obe strane – poručio je Borjan.

Vest preuzeta sa zvaničnog sajta FK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама