Fudbal Fudbal/Vesti

Rodić: Sigurni smo u sebe

Izvor: SD Crvena zvezda

Prelom prsta na nozi odvojio je Milana Rodića od terena nešto više od deset dana. Zvezdin bek propustio je okršaje u Superligi Srbije, ali trebalo bi da se u tim vrati na evropskoj sceni.

– Vraćam se polako treninzima, pre nekoliko dana sam počeo da trčim. Ne mogu da kažem da je povreda sto posto prošlost, ali do utakmice ima skoro tri dana i verujem da ću biti spreman. Kratko sam odsustvovao sa terena i nisam zbog toga mogao da ispadnem iz forme. Njabitnije mi je da ne osećam bol dok radim, a da tako ostane i na utakmici pobrinuće se naš odlični lekar – rekao je Rodić.

Milan Rodić zabeležio je dva nastupa u crveno-belom dresu. Oba su bila velike pobede u evropskim utakmicama.

– Dobro mi je krenulo sa Evropom, nadam se da ću nastaviti u istom maniru. Svaki pojedinac na terenu će u četvrtak dati svoj maksimum kako bismo se sa pobedom vratili iz Krasnodara i kako bismo podarili našim navijačima ono što svi priželjkuju, a to j prolazak u grupnu fazu Lige Evrope. Imali smo dosta promena u ekipi u poslednje vreme, što zbog povreda, što zbog taktičkih zamisli trenera. Svaki fudbaler je to maksimalno iskoristio i pokazao da zaslužuje da nosi dres Crvene zvezde. Svi se odlično razumemo i još bolje sarađujemo na terenu i zato sam siguran da, za koji god sastav naš trener da se odluči na meču protiv Krasnodara, neće pogrešiti.

Rodić zbog povede još uvek nije debitovao u Superligi, ali je sve mečeve pomno pratio.

– Iako nije prošlo mnogo vremena, zaista mi je nedostajao fudbal u prethodnom perodu. Sve vreme sam uz ekipu, podržavam ih i bodrim, ali želeo sam da sa njima na terenu pobeđujem. Sada je ispalo tako, važno je samo da smo mi uspešno završili sve mečeve koji su za nama. To što sam se mnogo više nervirao van terena, nego da sam bio u igri ćemo zaborviti.

Ubdljive pobede u domaćoj ligi koje su zabeležili naši fudbaleri su uvertira u važan meč u plej-ofu za Ligu Evrope.

– Niz od osam pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje i za dobru atmosferu u ekipi. Uvek gledamo meč po meč i svakog potivnika maksimalno repektujemo, nebitno koje je njegovo ime. Samo pobedama može da se podiže samopouzdanje u ekipi i možda je i dobro što smo odigrali ovoliko utakmica u poslednjih nekoliko nedelja i pokazali i sebi i navijačima da smo spremni za pobede. Nadam se da ćemo nastaviti niz.

Zvezdin levi bek očekuje da će njegova ekipa u revanšuprotiv Krasnodara iskoristiti prednost domaćeg terena.

– U revanšu očekujem prepunu Marakanu, da se traži karta više. Verujem da će biti fantastična atmosfera koja će nas nositi do pobede. Prvi put sam doživeo takvu podršku na utakmici sa Spartom na Marakani. Kada sam izašao i čuo naše navijače nisam morao ni da se zagrevam, osetio sam toliko jako ushićenje. I ranije sam igrao utakmice na Marakani, ali to što doživite kao igrač Crvene zvezde ne može da se poredi ni sa čim na svetu. Navijači će biti naš veliki plus – poručio je Rodić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama