Фудбал Фудбал/Вести

Račić: Dugo sam sanjao ovaj trenutak

Izvor: SD Crvena zvezda

Čak dva prvenca viđena su na današnjoj utakmici u kojoj su fudbaleri Crvene zvezde savladali ekipu Bačke rezultatom 3:1. Jedan od njih u finišu meča delo je mladog i talentovanog Uroša Račića.

– Ovaj trenutak sam čekao od kada sam počeo da treniram fudbal, da postignem gol u crveno-belom dresu i to na Marakani. To što sam radost podelio sa našim navijačima mi neopisivo znači. Nestrpljivo sam iščekivao pogodak, ali došao je u pravom trenutku da mi još više podigne samopouzdanje pred važne mečeve koji nas očekuju. Bitan faktor kod mog gola bila je i sreća. Milijaš je izveo korner i lopta me je preskočila. Babić je udario glavom, ona se odbila od prečke i tek tada stigla do mene. Nadam se da ću još mnogo golova postići u Zvezdi, a ovaj debitantski posvećujem svojoj porodici – rekao je Račić.

Izabranici Vladana Milojevića pred put u Rusiju za beležili su petu pobedu u domaćem prvenstvu.

– Nije bilo lako danas na terenu, Bačka nije nimalo naivan protivnik, kao ni ostale ekipe u našoj ligi. Ipak, nakon što smo došli do vođstva ni u jednom trenutku se pobednik nije dovodio u pitanje. Žao mi je samo što smo prekinuli niz bez primljenog gola, ali ipak je najvažnije da smo pobedili.

Sada su misli svih okrenute ka prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope koji je na programu u četvrtak u ruskom Krasnodaru.

– Lično sam potpuno spreman za sve izazove koji nas očekuju u narednim utakmicama, sada sam još sigurniji u sebe, a na treneru je da odluči ko će igrati. Raduje činjenica što sa kojim god sastavom da nastupimo zabeležimo pobedu. Ko god da se u četvrtak nađe na terenu protiv Krasnodara siguran sam da će ostaviti poslednji atom snage kako bismo trijumfovali – rekao je Račić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама