Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Dobra uvertira Zvezde pred Krasnodar

Autor: CZBG, Milan P.

U okviru 5. kola Superlige Crvena zvezda savladala je ekipu Bačke rezultatom 3:1. Golove za beogradske crveno-bele postigli su Aleksandar Pešić, Abraham Frimpong i Uroš Račić, dok je gol Bačke delo rezerviste Damira Čekovića. Puleni Vladana Milojevića su ovim trijumfom nastavili pobednički niz, zabeleživši petu pobedu u Superligi nakon isto toliko kola.

Od samog starta bilo je jasno da su gosti došli na ”Marakanu” bez preteranih napadačkih ambicija, pa je Crvena zvezda bez većih problema uspostavila terensku inicijativu i već u prvih deset minuta stvorila tri izgledne situacije za vođstvo. Prvi dobar napad Crvene zvezde viđen je u 4. minutu. Marko Gobeljić je dobro probio po desnoj strani, lepo ubacio loptu u kazneni prostor, ali šansu za postizanje pogotka nije iskoristio Aleksandar Pešić. Novu priliku da se upiše u strelce centafor crveno-belih imao je u 8. minutu, kada je nakon centaršuta Nenada Milijaša šutirao pravo u Jevrića. Samo minut kasnije kapiten Nenad Milijaš snažno je šutirao, ali je Nemanja Jevrić uspeo da ukroti njegov udarac. Nakon toga ritam utakmice je znatno opao, što je gostima u mnogome olakšalo posao u odbrani svog gola. Zvezda je, usled lošeg i sporog kretanja igrača u veznom redu, dosta teže stizala do pozicije da ugrozi gol protivnika. Što se tiče gostujuće ekipe, beležimo tek sporadične pokušaje da se ugrozi Borjanov gol. Najbliži pogotku fudbaleri Bačke su bili u 22. minutu, kada je Spremo sa dvadesetak metara šutirao preko gola. Probudili su se fudbaleri Crvene zvezde u drugom delu prvog poluvremena, napravivši nekoliko šansi, što je i rezultovalo golom. Prvo je Aleksandar Pešić, nakon odličnog proigravanja Rikardinja, dao sebi predug for i time omogućio Jevriću da dođe do lopte pre njega, da bi se u 28. minutu u velikoj prilici našao Nemanja Milić, ali je i ovoga puta Jevrić otklonio opasnost. Do prednosti fudbaleri Crvene zvezde dolaze u 38. minutu.

Aleksandar Pešić je dobro reagovao nakon kornera Milijaša, postigavši svoj peti pogodak u dosadašnjem toku prvenstva. Do kraja nije bilo situacija vrednih pomena, pa su crveno-beli na odmor otišli sa golom prednosti.

https://www.youtube.com/watch?v=2gMNE1CFqfY

Na početku drugog poluvremena gosti su zaigrali za nijansu otvorenije, pa je samim tim utakmica dobila na ritmu. Angažovanija i ambicioznija igra Bačke u napadu ostavila je Crvenoj zvezdi dosta prostora, pa je prednost crveno-belih vrlo brzo duplirana. Posle kornera Milijaša lopta se odbila do Abrahama Frimponga, koji je reagovao izuzetno dobro, smestivši loptu u donji desni ugao Jevrićevog gola.

https://www.youtube.com/watch?v=EbvhFG_I1qI

Nastavila je Bačka sa pokušajima da dođe do gola, ali do realizacije nije došlo. Crveno-beli su, sa druge strane, drugo poluvreme odigrali u znatno slabijem tempu, svesni da im rezultat ide na ruku. Hrabra i angažovana igre fudbalera Bačke u napadu isplatila im se u 81. minutu. Posle jednog dobrog kontranapada, Damir Čeković je matirao Milana Borjana, prekinuvši time Zvezdin niz bez primljenog gola od čak sedam utakmica.

https://www.youtube.com/watch?v=aZIFk6dis78

Ako je posle tog pogotka i bilo dileme oko krajnjeg ishoda meča, otklonio ju je Uroš Račić u 85. minutu. Prvo je Babić pokušao glavom, da bi se lopta nakon njegovog pokušaja, odbila do Račića, koji je vrlo atraktivno savladao Nemanju Jevrića. Time je postavljen i konačan rezultat meča – 3:1.

https://www.youtube.com/watch?v=elbR6_bTPSQ

Crveno-bele u nastavku sezone očekuje plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će klub iz Ljutice Bogdana pokušati da se, nakon godina tavorenja u domaćim okvirima, domogne toliko željene Evrope.

FK Crvena zvezda – OFK Bačka 3:1 (Pešić 38. minutu, Frimpong 54. minut; Čeković 81. minut)

Stadion ”Rajko Mitić”

Sudija Petar Piper

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Frimpong, Babić, Anđelković – Račić, Milijaš -Milić, Rikardinjo, Adžić – Pešić.

Bačka: Jevrić –  Varga,  Nikolić, Klisura, Ilić, Živković – Makarić, Spremo, Trivunović, Luković – Račić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама