СДЦЗ Хокеј

Drugi poraz Zvezde u Belorusiji

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde su odigrali i svoj drugi susret na prestižnom Salajev Kupu u Belorusiji i pretrpeli drugi poraz. Nakon što su u prvoj utakmici poraženi od ekipe Bresta (3:1), u drugoj su naši oklopnici pretrpeli poraz od ekipe Belorusije U20 (6:2). napominjemo, naši hokejaši su otišli na pripreme u Belorusiju bez dana provedenog na ledu, ali sa ciljem da u susretima sa mnogo jačim protivnicima izbruse formu za duele koji ih čekaju u MHL i domaćoj ligi, kao i Kontinental Kupu. Nadamo se da će naši momci izvuči dobre pouke iz ovih susreta i onda, kada to bude najpotrebnije, pokazati da su najbolji.

Nakon dosta nonšalantnog početka i vodstva domaće ekipe 2:0 (strelac oba gola bio je Nikolajev), naši oklopnici kao da su se uozbiljili i počeli da igraju onako kako treba. Nakon izuzetne prilike 1 na 1, koju naši nisu iskoristili, nedugo zatim smanjuju na 2:1 (strelac Akimov na asistenciju Bučkina). Tim rezultatom je i završen prvi period igre.

U drugoj trećini ista slika, samo obrnuta. U većem delu drugog perioda igre naši oklopnici su igrali dosta dobro. Imali su i određene prilike koje nisu uspeli da realizuju, i očito će stručni štab morati da poradi dosta na napadačkim segmentima igre. I onda dolazi do pada u igri naše ekipe što domaćini koriste i sa dva gola povećavaju rezultat na 4:1 (strelci Lukaševič i Kot).

U poslednjem periodu igre viđena je, na momente, dobra igra crveno-belih koji su uspeli da smanje na 4:2 (strelac Kostikov na asistenciju Bučkina), ali kao da to nije bio dovoljan motiv da se pokuša nešto više. Već u sledećem napadu Belorusi povećavaju na 5:2 (Drozdov), a nedugo zatim postižu i svoj šesti pogodak (6:2Piščuk) što je bio i konačan ishod ovog susreta.

Sledeću utakmicu naši oklopnici igraju protiv Yunost Minsk (14.08. od 16 časova) koji je izraziti favorit u ovom susretu.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама