Фудбал Фудбал/Вести

Borjan – Uz navijače je sve moguće

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Naredne dve nedelje izabranicima Vladana Milojvića donose najvažnije utakmice u sezoni. Pre putovanja u Rusiju na meč plej-ofa za Ligu Evrope, Crvena zvezda u odličnom raspoloženju ugostiće sutra, 13. avgusta, ekipu Bačke.

borjan vest.jpg

– Teško je rečima opisati koliko nam podrška sa tribina znači, svi znaju da Zvezda ima najbolje navijače na svetu. Dajemo sve od sebe na svakoj utakmici da im se svojom igrom odužimo. Nije bitno protiv koga igramo, sa navijačima je uvek lakše. Zato bih ih pozvao da nas u što većem broju podrže u nedelju protiv Bačke. To je psihološki vrlo bitna utakmica za nas i biće nam potreban naš dvanaesti igrač. Verujem u svoju ekipu, daćemo sve od sebe da u odličnom raspoloženju i sa pobedom otputujemo na teško gostovanje u Krasnodar – rekao je Borjan.
Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su fantastičan start sezone. Iza sebe imaju niz od sedam vezanih pobeda, za to vreme postigli su 18, a nisu primili nijedan gol. Na čak pet od spomenutih sedam utakmica mrežu Crvene zvezde čuvao je Milan Borjan.
– Za svakog golmana je lepo kada kažete da njegova ekipa nije primila nijedan gol, ali to je zasluga čitavog tima, kao i trenera i njegove odlične taktičke zamisli. Kada sam potpisivao za Zvezdu razmišljao sam pozitivno i nadao se najboljem. Ekipa me je odlično prihvatila i oni su mi, uz stručni štab i upravu, dali dodatnu energiju i samopouzdanje. Sigurnost u sebe mnogo znači golmanima, ja sam je u Zvezdi dobio i zato i imamo ovakve rezultate. Zaista sam bio siguran u dobar start, ali moram da priznam ne baš ovoliko dobar. Treba da nastavimo u istom ritmu i da ovo bude početak jednog dugog niza pobeda – rekao je Borjan i nastavio:
– Koliko su važne odbrane, toliko su i golovi, bez njih nema pobede. Ni kod golova ne bih posebno isticao nikog, oni su zasluga cele ekipe, svi na terenu smo borbeni i požrtvovani, dajemo svoj maksimum gde god da igramo i to nam se vraća. 
Sjajna hemija koja vlada van terena jedan je od uzroka odličnih rezultata koje beleže crveno-beli.
– Verujem da ove pobede proizilaze iz međusobnog poverenja i dobre atmosfere koja vlada u ekipi. Mnogo je bitno da odbrana veruje svom golmanu. Ja nisam satičan, nisam linijski golman. Često se trudim da budem iza odbrane kao poslednji štoper. Imam samopouzdanje da istrčim, pa i kada pogrešim znam da imam odlične igrače, ceo tim ispred sebe koji će da me zaštiti. U Radničkom iz Niša imao sam niz od četiri utakmice bez primljenog gola u prvenstvu i nadam se da ću ga u naredim mečevima u Zvezdi oboriti – poručio je Borjan.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама