СДЦЗ Хокеј

Sretović: “Napredujemo polako”

Autor: CZBG

Nakon što su hokejaši Crvene zvezde odigrali dve utakmice na prestižnom Salajev Kupu u Belorusiji (porazi od Bresta 3:1 i od reprezentacije Belorusije U20 6:2), pitali smo Marka Sretovića, novopridošlo pojačanje, kako je video prvu utakmicu (u drugoj on, Sefič i Šveđanin Hug nisu igrali), atmosefru u ekipi, kao i, trenutačno, dobre i loše strane u našoj igri. Pored njegove izjave moramo sa žaljenjem da konstatujemo da će se nakon priprema Marko Sretović vratiti u Švedsku jer je dobio vizu te će svoju karijeru nastaviti u toj skansinavskoj zemlji.

 

“U utakmici sa Brestom nastupili smo posle samo dva dana leda i nije realni pokazatelj naših mogućnosti. Trenutno ne uigrane postave i nedostatak leda jedini su razlog nepovoljnog rezultata. Ekipa Bresta je dosta klizački spremnija i vidi se da su na ledu već neki period. Konfuzno smo počeli i videlo se da još nismo u takmičarskom ritmu. Iskreno mislim, da odigramo još jednu utakmicu sa njima na kraju priprema, da bih rezultat bio u našu korist.

Mislim da taktički nismo na nivou, i da ima još dosta prostora za napredak, ali da napredujemo polako. Zaista je teško posle četiri meseca ne igranja stati na led i ispunjavati zadatke i zamisli trenera. Potrebno je vreme da se ekipa uigra i da se igrači priviknu jedni na druge.

Dobre strane su definitivno da su svi momci maksimalno posvećeni i daju svoj maksimum. I hrabri što Crvena zvezda ima tri jake postave, sastavljene od mlađih momaka koji imaju još dosta prostora za napredak. Napomenuo bih i golmana Arsenija koji je bio izvanredan i za koga mislim da će biti stub ekipe u narednoj sezoni.

Utakmice nam definitivno znače mnogo, jer su i najbolji način da se podigne forma i da se ekipa uigra. Takođe, bićemo bogatiji za iskustvo igranja protiv kvalitetnih ekipa. Mislim da je atmosfera sjajna i da kad god su okosnicu tima činili domaći igrači uvek je bilo zanimljivo i u svlačionici i na ledu. Svi su sjajni momci i veoma su pozitivni, i iako nas umor stiže, uvek je pozitivna energija među nama.”

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама