СДЦЗ Хокеј

Odlična Zvezda ipak poražena od Bresta

Autor: CZBG

Hokejaši Crvene zvezde odigrali su svoj prvi meč na prestižnom turniru u Belorusiji – Salajev Kup. Protivnik je bila ekipa Bresta.

Zvezdini oklopnici se nalaze na pripremamu u Belorusiji gde bruse svoju formu za duele koji će ih čekati u MHL ligi, Kontinental Kupu i domaćem prvenstvu. Treneri Igor Krivoshlyk i Nenad Milinković će pokušati na najbolji način da pripreme naše momke kako bi ove sezone ostvarili što bolje rezultate.

Iz tih razloga je Uprava kluba odlučila da je dobar potez odlazak u Belorusiju i pored činjenice da je ovo prvi izlazak na led za naše momke u novoj sezoni, a da su klubovi, sa kojima će se Zvezda sastati na ovom turniru, već uveliko počeli svoje pripreme i prvenstvene duele.

U prvoj trećini Zvezda je odigrala dosta dobro. I pored činjenice da je Brest vodio 2:0 naši oklopnici nisu bili obeshrabreni nego su kidisali na gol protivnika. Pored postignutog pogotka (Michail Buchkin) naši hokejaši su imali još nekoliko prilika za izjednačenje, ali je mreža Bresta ostala netaknuta.

Drugi period igre je prošao bez golova, ali ne i bez šansi na obe strane. Zvezda je imala 3-4 kolosalne prilike ali nažalost naši oklopnici nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Videli smo zaista lepu i borbenu igru naših hokejaša koji su pokazali da će ove sezone navijači moći da uživaju u odličnom hokeju. Ono što je jako važno da napomenemo je i to da je na kraju druge trećine odnos udaraca na gol je bio 24:22 za naše oklopnike.

U trećem periodu ista slika na ledu. Zvezda hrabra, napada, igra zaista odlično, ali iz jedne, naizgled bezopasne akcije Bresta, naši primaju gol i Brest dolazi do vodstva od 3:1. Do kraja utakmice smo videli odličnu igru na obe strane, 2 tuče i dosta propuštenih prilike.

Zvezda svoju sledeću utakmicu igra za 2 dana.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама