Фудбал Фудбал/Звездаштво

Šele, srećan rođendan!

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Na današnji dan 1956. godine rođen je fudbaler za koga su, od njegovih tinejdžerskih dana, mnogi stručnjaci tvrdili da će biti „fudbalski Šekspir“. Sva njihova očekivanja ispunio je u dresu Crvene zvezde, a kasnije i bratskog Olimpijakosa – Miloš Šestić.

Zvezda - Borusija Sestic vest.jpg

U Crvenu zvezdu stigao je kao veoma talentovan osamnaestogodišnjak 1974. godine iz Jedinstva iz Stare Pazove. Za deset godina u crveno-belom dresu osvojio je srca svih navijača i ostvario je fantastičnu karijeru – odigrao je ukupno 441 meč i postigao 108 pogodaka.

Za deset godina, koliko je proveo u klubu, učestvovao je u osvajanju četiri šampionske titule 1977, 1980, 1981. i 1984. godine i jednog kupa 1982. godine.

Nikada se nije uklapao u šablone igre, voleo je slobodu i njegov je bio ceo teren. Zato je fudbalski procvat doživeo kada je na klupu našeg najtrofejnijeg kluba došao Branko Stanković. Tada je Šestić postao igrač bez koga se ne može zamisliti Crvena zvezda.

U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji Crvene zvezde, na putu ka finalu kupa UEFA 1978/79, Šestić je imao zapaženu ulogu. I danas se prepričava fenomenalan gol koji je postigao na gostovanju u Engleskoj protiv Vest Bromvič Albiona posle slaloma u neviđenom trku u 88. minutu za 1:1 i prolaz Zvezde u polufinale Kupa UEFA. Veliku radost navijačima doneo je i kada je pogodio mrežu Borusije iz Menhengladbaha u prvom finalnom susretu u Beogradu.

„Igrao je lako kao što diše. Bio je neumoran na terenu, vihorski brz, neobično spretan u driblingu i vešt u završnici” – samo je deo tekstova koje je o fudbalskom umeću Miloša Šestića pisao čuveni sportista i doajen srpskog novinarstva Miodrag Mile Kos.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама