Фудбал Фудбал/Вести

Stojković – Prvenac za Jovičića

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Trijumf nad Čukaričkim od 3:0 je treća utakmica zaredom u Superligi Srbije u kojoj su izabranici Vladana Milojevića sačuvali svoju mrežu. Ta činjenica posebno raduje Zvezdinog desnog beka Filipa Stojkovića, koji je na ovom meču uspeo i da postigne svoj prvi gol u crveno-belom dresu.

NIK_1316.JPG

 Čukarički je ušao agresivno u meč, takav je njihov stil igre. Hteli su svojom borbenošću da nas poremete, ali nismo im to dozvolili. Dali smo rano gol, imali smo nekoliko prilika da meč praktično završimo u prvom poluvremenu, ali nismo ih iskoristili. Zato smo u drugom delu igre postigli još dva pogotka i nije bilo dileme oko pobednika ni u jednom momentu. Veoma nam je bitna ova pobeda, ovo nam je neka vrsta potvrde posle pobede nad Spartom, jer je prošlo jako malo vremena od tog susreta. Najbitnije je da smo pobedili i da smo pokazali karakter. Nismo primili gol, što me zaista mnogo raduje. Za to je zaslužna čitava ekipa, počevši od napadača, ali moram da istaknem i nas četvoricu u poslednjoj liniji, mislim da smo odradili dobar posao – rekao je Stojković.
Na asistenciju Milijaša u 81. minutu Stojković je postigao svoj prvi gol za Crvenu zvezdu.
 Rekao mi je Milijaš da ne pametujem mnogo i da samo trčim. Poslušao sam ga i na kraju uspeo da postignem gol. Zaista sam presrećan, dao sam prvi gol i to na našem stadionu, pred našim navijačima. Ovaj osećaj ne može da se opiše. Moraću da vodim kapitena na ručak da mu se zahvalim. Odmah po izlasku sa terena rekao sam da svoj gol posvećujem Branku Jovičiću. Svima nam je mnogo teško što je doživeo povredu, uz njega je cela ekipa i želimo mu svi što brži oporavak.
Već za tri dana izabranike Vladana Milojevića očekuje novo odmeravanje snaga, ovoga puta sa Radnikom u Surdulici.
– Kao odbrambenom igraču monog mi je važnije što nismo primili pogodak danas, ali ne mogu da sakrijem radost što sam ja uspeo da postignem gol. Odgovara mi ovakav rasplet događaja i nadam se da će se ponoviti. Sada nam sledi priprema za naredni meč u Surdulici koji je ponovo jako brzo. Navikli smo se na jak ritam i česte mečeve i verujem da to mojoj ekipi neće predstavljati problem – poručio je Stojković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама