Фудбал Фудбал/Вести

Pešić – Golovi zasluga čitave ekipe

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

Aleksandar Pešić je već u prva tri kola Superlige Srbije opravdao sve epitete koji su išli uz njegovo ime kada je dolazio u Crvenu zvezdu. Na jučerašnjem meču protiv Čukaričkog postigao je dva pogotka i tako postao igrač koji se na svakoj utakmici u domaćem prvenstvu upisao u listu strelaca i zabeležio skor od četiri gola.

NIK_1288_59885d124c0c4.JPG

– Mene si izgleda golovi juče hteli iz igre. Nisam postigao pogodak iz penala, ali bitno je da sam samo nekoliko sekundi nakon toga popravio stvar. Došao je i gol u drugom poluvremenu, nakon koga je sve bilo mnogo lakše. Za svaki pogodak je zaslužna dobra igra cele ekipe, ja sam je samo krunisao. Na sreću, juče sam to uspeo da uradim dva puta. To mnogo znači za samopouzdanje, ne samo meni, već celoj ekipi. Ponovo smo pobedili, bili smo efikasni, i ono što mnogo raduje, ponovo nismo primili gol. Nadam se da ćemo nastaviti ovakav niz – rekao je Pešić.

Crvena zvezda u jučerašnjem meču nadigrala ekipu Čukaričkog.

– Uvek je teško igrati utakmicu samo nekoliko dana nakon evropskog susreta, posebno nakon pobede. Juče je i vreme bilo jako teško za igru, ali sve su to stvari koje smo uspešno prevazišli i osvajanjem tri boda ostvarili svoj cilj. Čukarički je po mom mišljenju jedna od boljih ekipa Superlige, sa odličnim trenerom. Dobro su stajali na terenu u prvom poluvremenu, igrali su oštro, ali mi smo sve to uspeli da neutrališemo. Sada su nam misli okrenute ka narednom meču u prvenstvu, čeka nas put u Surdulicu i maksimalno smo fokusirani na taj duel.

Zvezdin napadač iskoristio je priliku da još jednom pruži podršku svom saigraču Branku Jovičiću.

– Čitava utakmica ostala je u senci Jovičićeve povrede. Bez sumnje će nam mnogo nedostajati na terenu, za kratko vreme pokazao je ogroman kvalitet u našim redovima. Sada je najbitnije da se on oporavi, svi smo uz njega, vidim da mu podrška stiže sa svih strana i veruje da će mu sve to bar malo olakšati oporavak – poručio je Pešić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама