Кошарка Кошарка/Вести

Alimpijević: ABA liga je prioritet

Autor: CZBG, Tadić M.

Košarkaši Crvene zvezde počeli su pripreme za sezonu 2017/2018, pa su već danas odradili prvi trening u hali “Aleksandar Nikolić”. Nakon treninga, prisutnim novinarima najpre se obratio novi trener crveno-belih, Dušan Alimpijević, a zatim i košarkaši.

Foto: CZBG

Prema planu, koji je izneo Alimpijević, Zvezdine košarkaše očekuju naporni treninzi u hali u Železniku: “Obavili smo potrebna testiranja i danas počeli sa prvim treninzima, plan je da danas zaršimo dva treninga u Pioniru, a onda se selimo u halu u Železniku, jer će ovde reprezentacija imati svoje treninge. Svakako da i tamo imamo sve potrebne uslove da odradimo pripreme kako treba, a zatim se vraćamo u Pionir. Igrači su u dobroj fizičkoj formi za ovaj period godine, verujem u njih, inače ne bi bili tu”. 

Zvezdin tim je znatno izmenjen u odnosu na prethodnu sezonu, otišli su standardni prvotimci, ali su se ekipi priključili Stefan Janković, Nikola Jovanović, Marko Kešelj, Nikola Radičević i Džejms Feldin, kao i  Dragan Apić, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac i Aleksa Radanov, a  mladi stručnjak ističe da je zadovoljan pojačanjima: “Najteži posao koji smo imali, a to je stvaranje baze sa srpskim igračima, smo odradili iako smo imali malo vremena za to, zato i smatram da smo dobro obavili taj posao. Svakako ćemo imati još pojačanja, u zavisnosti od potrebe tima”, istakao je Alimpijević.

Foto: CZBG

Ono što je trener crveno-belih posebno naglasio jeste da Evroliga, odnosno osvajanje tog takmičenja nije glavni cilj njegove ekipe: “Evroliga nije naš cilj, već pre svega osvajanje ABA lige, jer ona donosi učešće u Evroligi, zatim i Nacionalno prvenstvo i Kup, a naravno da imamo motiv da budemo što bolji i da damo svoj maksimum i u evroligaškim utakmicama. Sada Crvena zvezda ne kreće od početka, jer je Zvezda zauzela već svoje mesto, ali svakako nas očekuje novi ciklus jer radimo sa novim igračima i ljudima unutar tima”, zaključio je Alimpijević.

Novi-stari član košarkaškog kluba Crvena zvezda, Marko Kešelj, istakao je  da je dobro upoznat sa onim što čeka njegovu ekipu, ali i da veruje u svoje saigrače: “Svi smo spremni za ova dva meseca koja su pred nama,  orni smo za rad i siguran sam da će tako biti i kada krene sezona. Nikad nisam bio spremniji, već sam bio dve godine u Zvezdi, znam šta me čeka i srećan što sam član ove nove Zvezde. Imamo mlade momke koji su željni dokazivanja i siguran sam da će ova dva meseca biti više nego dinamična”, izjavio je Kešelj.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама