Кошарка Кошарка/Вести

Mladi Zrenjaninci učili od Zvezde

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Više od sto mladih Zrenjaninaca okupilo se na košarkaškim terenima Aviv Parka u Zrenjaninu na Javnom času škole košarke u organizaciji KK Crvena zvezda mts i Aviv Parka.
Po ko zna koji put se pokazalo kakav je Crvena zvezda brend i koliko znači, pogotovo najmlađima, kada ekspedicija crveno-belih poseti njen grad. Čak ni velika vrućina nije sprečila ogroman broj mladih košarkaša da prisustvuju javnom času škole košarke koji je održan na terenima Aviv Parka u Zrenjaninu.
Već sam dolazak u Zrenjanin obećavao je istinski spektakl. Veliki broj dece u okolini terena, roditelji, ali i posetioci kako oni slučajni, tako i namerni koji su želeli da prisustvuju pokaznom treningu najboljih trenera mlađih kategorija Crvene zvezde mts, praktično su zatvorili sve prilaze Aviv Parku.
Mogli bismo iskoristiti i frazu ’’tražila se karta više’’, ali karata nije bilo u prodaji. Sve je bilo potpuno besplatno, a jedina ’’cena’’ bili su široki osmesi i vredan i marljiv rad mladih košarkaša koji su bukvalno upijali svaki savet koji je stizao od Zvezdinih trenera.
Sve je počelo obraćanjem potrpredsednika opštine Zrenjanin Sima Salapure koji je zajedno sa direktorom marketinga Crvene zvezde mts Filipom Sunturlićem otvorio javni čas škole košarke.
’’Pre svega čestitam KK Crvena zvezda na fantastičnoj sezoni za nama. Zrenjanin je grad sporta, grad košarke i kao što znate imali smo čast i priliku da ugostimo Univerzitetsku reprezentaciju Srbije i bićemo kao grad domaćin jedne grupe Evropskog prvenstva za žene. Zahvalio bih se Aviv Parku, kao i Crvenoj zvezdi što su organizovali pokazni trening pod stručnim nadzorom Zvezdinih trenera. Nadam se da ćemo i ubuduće nastaviti sa ovako dobru saradnju’’, rekao je Salapura.
Potom se obratio i Sunturlić.
’’Crvena zvezda je u okviru turneje po gradovima stigla i u Zrenjanin. Velika mi je čast što smo ugošćeni od strane grada Zrenjanina i Aviv Parka. Imaćete priliku da sa trenerima Crvene zvezde prođete kroz košarkaške elemente i nagradite se za svoj predan rad. Potrudite se da date svoj maksimum i da to prenesete i na svaki naredni trening u karijeri. Nadam se da će neki od vas doći i do dresa Crvene zvezde. Volite sport, igrajte se, budite uvek nasmejani i slušajte uvek trenere jer su oni vaši učitelji baš kao i vaši roditelji. Zahvalio bih se sponzorima našeg kluba – Idea, Vivia, Sport Vision i Champion koji su omogućili da imamo sve za naše treninge’’, rekao je direktor marketinga Crvene zvezde mts.
Začule su se ’’basketera’’ i sve je moglo da počne. Interesovanje dece je prevazišlo sva naša optimistična očekivanja. Do samog održavanja prijavilo se gotovo sto mladih Zrenjaninaca, a kako su se i priključili oni najmlađi koji su bili u prolazu pored košarkaških terena ’’Aviv Parka’’, ta broja je daleko premašila broj od sto polaznika.
Koncept je bio takav da je svaka smena trajala 45 minuta, baš kao i školski čas. Zvezdini treneri su se trudili da na najbolji način pokažu što više mladim Zrenjanincima, zadrže disciplinu, ali i opuste atmosferu kada god je to bilo potrebno. Odrađena su četiri treninga, kao i trening naših dugogodišnjih partnera iz Specijalne Olimpijade Srbije koji su takođe uveličali istinski spektakl.
Takođe, iz Beograda je pošlo 15 polaznika Zvezdine škole košarke koji su aktivno učestvovali u treninzima i takmičili se sa ostalim učesnicima. Oni su imali i ulogu više da prvi put prezentuju vežbe ostalim polaznicima koje su date kao zadatak od trenera Crvene zvezde mts.
Na kraju svakog ’’školskog časa’’ mladi polaznici su dobijali i zaslužena osveženja. Za to su se pobrinuli partneri Crvene zvezde mts – Vivia, Champion – Sport Vision i IDEA. Nagrade je podelila direktorka marketinga Aviv Parka Nataša Maksimović.
Zrenjaninci, hvala vam za fenomenalno druženje. Mi nastavljamo sa letnjom turnejom po gradovima u Srbiji. Vidimo se i u vašem gradu!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама