Ватерполо Ватерполо/Вести

Dejan Savić: Imali smo dogovor da se vratim u Zvezdu

Autor: CZBG

Povodom povratka na mesto trenera VK Crvena zvezda u prostorijama sportskog društva održana je konferencija za medije, kojoj su, pored Dejana Savića, prisustvovali i Igor Milojević, sekretar SD Crvena zvezda, kao i Viktor Jelenić, predsednik VK Crvena zvezda.

Viktor Jelenić  najpre je istakao veliko zadovoljsvo povratkom Dejana Savića na mesto trenera Crvene zvezde: “Dejan je najboji trener na svetu i proglašen je najboljim trenerom  dve godine za redom. Znamo svi šta je poslednjih godina radio sa Zvezdom i reprezentacijom i zbog toga nam je drago što je ponovo sa nama. Poslednje dve godine se Zvezda bori sa velikim problemima, ali to nije ništa čudno, mislim da sada možemo da krenemo od početka. Da bismo održali kontinuitet osvajanja medalja sa reprezentacijom, neophodni su nam stabilni klubovi, da naši najbolji igrači igraju u našim klubovima i da naša deca te naše igrače mogu da gledaju ovde a ne samo na televiziji”, istakao je Jelenić.

Kada je reč o motivima povratka u Crvenu zvezdu,uprkos velikim problemima u kojima se klub nalazi,  Dejan Savić je kao glavni istakao želju da radi trenerski posao i pored vođenja reprezentacije: “Kada sam se pripremao za ovu konferenciju, prelistavao sam neke svoje ranije izjave i naišao sam na jednu zanimljivu izjavu, a to je da će olimpijska medalja mnogo koštati klubove u Srbiji. Tako i jeste bilo, a ja sam poznat kao neko ko zagorčava živote, a sada sam zagorčao sam sebi – nasmejao je Savić sve prisutne – Ja kao trener vaterpolo reprezentacije nisam vodio klub od 2015. godine i izgubio sam osećaj. Bazen je moj život, moram svakodnevno da budem pored njega. Ovo je dobro za mene, a mislim i za Zvezdu i generalno srpski vaterpolo. Nemoguće je napraviti plan i program, jer ne znamo koja takmičenja će se igrati i kako će sve funkcionisai. Možemo da se nađemo pred početak sezone, pa da govorimo o ciljevima”, istakao je Savić.

O tome kako je došlo do povratka u VK Crvena zvezda, Savić je istakao da je takav dogovor napravljen još po njegovom odlasku 2015. godine : “Godinu dana pred Olimpijske igre smo imali dogovor da se posvetim reprezentaciji i da se vratim kada se steknu uslovi, a uslovi su bili moja emotivna stabilnost”, naglasio je Dejan Savić.

Zvezda se do sada susretala sa brojnim problemima, a jedan od njih bili su i termini utakmica i mesta odigravanja, da bi ove sezone konačno našli rešenje: “U toku su pregovori sa SC Milan Gale Muškatirović i oni su sada mnogo razumniji, pa razmatramo sa njima sve opcije saradnje. Takođe, zahvalio bih se Republičkom zavodu za sport koji nam je mnogo pomogao, pa ćemo, po svemu sudeći, utakmice igrati na bazenu SC Milan Gale Muškatirović. Sada trenutno najbolje uslove imaju VK Šabac, novostvoreni Radnički, mnogi klubovi imaju bolje uslove od Zvezde i zbog toga stvaraju kvalitetnu bazu mlađih kategorija. Na gradskom nivou ne možemo da obezbedimo adekvatne ermine, kao i svi drugi klubovi. Deluje kao da su se sisemski uplašili Crvene zvezde i stalno nas koče. “, objasnio je Igor Milojević.

“Nije samo Zvezda u problemima. Potpisali smo 2015. godine reprogram duga sa bazenom “11.april”, bio je na tri godine, isplatili smo skoro 70 posto i tražili smo da nam se skinu kamate, ali to nije urađeno. Možete da zamislite u kakvim uslovima smo radili , nemamo nikakve popuste, a imamo minimalne uslove i zbog toga smo trenirali u Zrenjaninu. Deki je mogao da ode bilo gde, u bilo koji Evropski klub,a  vratio se u Zvezdu, iako zna šta je bilo i kako smo funkcionisali. Ono što smo pretpeli u poslednjih sedam godina, to je stvarno za knjigu”, smatra Jelenić.

Podsetimo, u svom prvom mandatu u Zvezdi, Savić je uspeo da osvoji dve titule u domaćem prvenstvu, Kup Srbije, ali i Super kup Evrope i najveći trofej – Ligu šampiona.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама