Košarka Košarka/Vesti

Stefan Janković novi igrač KK Crvena zvezda mts!

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Novi član KK Crvena zvezda mts je kandaski krilni centar srpskog porekla, Stefan Janković, koji je sa crveno-belima potpisao trogodišnji ugovor!
Kanadski krilni centar srpskog porekla, Stefan Janković novi je član KK Crvena zvezda mts!
Janković koji je rođen 4.avgusta 1993.godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Sa crveno-belima je potpisao trogodišnji ugovor. Svoje košarkaško ime gradio je tokom univerzitetskih dana u Sjedinjenim Američkim Državama, u koje je došao iz Kanade u koju se preselio sa porodicom još 1997.godine (otac Drago je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u fudbalu).
Janković je prvo nastupao za Univerzitet “Mizuri”, ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Univerzitet “Havaji” gde je u sezoni 2015/2016 ubacivao skoro 16 poena uz 7 skokova i blokadu po meču. Ti nastupi doneli su mu titulu igrača godine “Big West” konferencije.
Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima “Su Fols” i “Iri Bejhoks”.
Dolaskom Stefana Jankovića KK Crvena zvezda mts dobio je izuzetno snažnog, ali i za svoju visinu preciznog igrača, koji će ojačati unutrašnju igru crveno-belih.
Dobro došao Stefane!
KK Crvena zvezda mts

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama