Кошарка Кошарка/Вести

Nikola Jovanović nova akvizicija šampiona!

Feb 17, 2016; Los Angeles, CA, USA; Southern California Trojans forward Nikola Jovanovic (32) celebrates against the Colorado Buffaloes in an NCAA basketball game at Galen Center. USC defeated Colorado 79-72. Mandatory Credit: Kirby Lee-USA TODAY Sports

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts angažovao je u subotu NIkolu Jovanovića, koji igra na pozicijama krilnog centra i centra. Nikola je dete Crvene zvezde u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, pre odlaska u SAD, potpisao je trogodišnji ugovor sa šampionom ABA i KLS lige!
Nikola Jovanović, nekadašnji član koledža “Južna Kalifornija USC” novi je član KK Crvena zvezda mts sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor!
NIkola, koji je rođen i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra.
Rođen je 6. januara 1994. godine, a još kao mlađi junior (2012. godine) otisnuo se u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž “USC” gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više do 1000 poena. Pre odlaska u Ameriku, Nikola je prošao sve mlađe selekcije KK Crvena zvezda.
Za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i LA Lejkersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.
Dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja novo veliko poglavlje u Nikolinoj karijeri, a šampion ABA lige, KLS lige doveo je još jednog igrača sa srpskim pasošem željnog napretka i afirmacije na najvećoj evropskoj sceni.
Dobrodošao Nikola!
Скочи на траку са алаткама