Кошарка Кошарка/Вести

Spektakl na Malom Kalemegdanu

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Na otvorenim terenima KK Crvena zvezda mts na Malom Kalemgdanu održan je još jedan spektakl u organizaciji Red Bulla. Pobednik turnira ’’Red Bull reign’’ je ekipa Zlatibora koja će se naći na završnom turniru u Vašingtonu.
Još jedan istinski spektakl održan je na otvorenim terenima KK Crvena zvezda mts na Malom Kalemegdanu. Tereni među zidinama istorijske tvrđave još jednom su bili epicentar najboljeg basketa u Srbiji. Iako smo godinama navikli na rovovske borbe basketaša u igri ’’1 na 1’’, ovo leto nam je podarilo nešto drugačije.
Naime, na turniru pod nazivom ’’Red Bull reign’’ okupilo se 48 ekipa koje su vodile žestoke borbe čak 14 sati. Počelo je ujutru, od devet časova, a završilo se kasno uveče u 23 časa pod reflektorima Zvezdinih terena. U fantastičnom ambijentu publika je napravila odličnu atmosferu. Sjajni potezi oduzimali su dah i izmamili brojne aplauze. Najveći od svih je dobila ekipa Zlatibora koja je u finalu slavila 21:9 i obezbedila vizu za završni turnir koji će se igrati 14. septembra u Vašingtonu. Na taj način Srbiju će u prestonici Sjedinjenih Američkim Državama predstavljati ekipa u sastavu Nikola Vujović, Srđan Božić, Dejan Ilić i Damir Krsmanović.
Pored brojne publike na turniru je bio prisutan i Nemanja Nedović. Bivši prvotimac Crvene zvezde koji ne propušta priliku da svako slobodno vreme koje ugrabi iskoristi da poseti voljeni klub i njegove utakmice, takođe je i osvedočeni ljubitelj ’’uličnog basketa’’. Bio je gost i minulih spektakla u zajedničkoj organizaciji Crvene zvezde mts , Red Bull-a, Nike i Honor.
’’Prošle godine sam pratio 1 na 1 turnir, sada ovaj 3 na 3 i mnogo je dinamičnije, prvi put sam na ovakvom turniru. Pokušavam da ‘pohvatam’ pravila, mnogo se igra brže nego u standardnoj košarci. Vidim da se momci baš ‘cepaju’ do kraja’’, rekao je Nedović.
Crvena zvezda mts ponosna je na saradnju sa Red Bull-om i na to što svake godine produbljuje partnerstvo ovakvim i sličnim akcijama. Verujemo da će se najbolji basket i u narednom periodu igrati u režiji Crvene zvezde i Red Bull-a.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама