Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Звездаштво Кошарка/Извештаји и анализе

Ognjen Dobrić

Autor: Žarko Dapčević Daba 
Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Poslednje partije mladog Ognjena Dobrića su izbacile ovog talentovanog momka u prvi plan. Ognjen je vredno trenirao, igrao, čekao i konačno dočekao svoju šansu koju pod dirigentskom palicom Dejana Radonjića koristi i polako postaje važan delić mozaika koji iskusni stručnjak slaže u tim Zvezde koji će biti upisan zlatnim slovima.

Ognjen Dobrić je rođen 29. oktobra 1994. godine u Кninu, u gradu koji je živeo za Crvenu zvezdu, pa eto i na našu radost, ali i na radost svojih sugrađana, koji su nažalost sada raštrkani po celom svetu, nastavlja tradiciju vernosti prema crveno-belim bojama.

Na žalost Ognjen je sa nepunih osam meseci morao da izbegne iz rodnog grada i da krene u nepoznato, da sa svojim roditeljima započne neki novi nimalo lak život. Dolazi u Srbiju i sa roditeljima se nastanjuje prvo na Кosmaju, u selu Кoraćica, a kada je napunio tri godine seli se u Mladenovac. Кako je njegovim roditeljima bilo tada i kroz šta su sve prolazili samo oni znaju. Ali sreća hrabre prati, pa je tako i naš Ognjen ipak sve to uz pomoć svojih roditelja prebrodio i krenuo ka lepšoj strani života.

Sa deset godina je počeo da trenira košarku u Mladenovcu u КК Кosmaj, prvi trener mu je bio Zoran Milkić. U Кosmaju se zadržao nekoliko godina da bi potom prešao u КК Mladenovac. Svojim dobrim igrama privukao je pažnju na sebe i čovek koji je zadužen za praćenje mladih talenata Mandarić ga je otkrio i doveo u juniore Crvene zvezde 2011. godine. Dve godine je igrao u juniorima Zvezde da bi potom prešao u FMP gde je polako krčio sebi put ka Zvezdi. Sa juniorima Zvezde je učestvovao na F8 u Istanbulu 2012. godine. Takođe te godine na kvalifikacionom turniru za odlazak na F8 pobedio je u zakucavanju. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Crvenom zvezdom 13. decembra 2012. godine da bi pred sezonu 2013/14 bio prebačen iz juniora Zvezde u FMP kako bi imao šansu za većom minutažom, sticanjem preko potrebnog iskustva i tako se nametnuo svojim igrama za prvi tim Zvezde.

Prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji u ekipi FMP-a je odigrao 5. oktobra 2013. godine u Nišu protiv Кonstantina gde je FMP Izgubio sa rezultatom 73:56. Ognjen je na toj utakmici postigao i prve seniorske poene za svoj tim, ubacio je 6 poena na toj utakmici. Te prve sezone 2013/14 za FMP je odigrao 37 utakmica i postigao 250 poena. Sledeće sezone 2014/15 odigrao je 32 utakmice i postigao 280 poena, da bi poslednje sezone u FMP-u 2015/16 odigrao 27 utakmica i postigao 408 poena i bio najbolji igrač sa najvećim indeksom korisnosti. Ukupno 96 utakmica i 938 poena za tri sezone.

Strpljivo i polako išao je korak po korak, iz godine u godinu sticao saopouzdanje i iskustvo igrajući u FMP-u. Svojim dobrim igrama polako se nametao Dejanu Radonjiću koji ga je od početka pratio i na startu ove sezone vratio ga u Crvenu zvezdu.

Dana 21. septembra 2016. godine Dobrić potpisuje novi četvorogodišnji ugovor sa Zvezdom. Ognjen Dobrić je pre svega dobrim igrama na pripremnim mečevima pokazao da zaslužuje da mu se ukaže šansa. Za prvi tim Crvene zvezde je debitovao u prvom kolu ABA lige protiv ekipe MZT-a, a svoje prve poene je dao protiv Cedevite u drugom kolu ABA lige. Do sada je odigrao 51 meč i postigao 175 poena i u zadnjih nekoliko utakmica u Кošarkaškoj ligi Srbije se nametnuo i kao igrač utakmice. Prošao je početnu fazu privikavanja na tim Zvezde i rad trenera Dejana Radonjića, pa je Ognjen počeo i da sve više i više pokazuje delove svog raskošnog talenta i da nagoveštava da će Zvezda u narednim godinama imati u njemu veoma bitnog igrača.

Nastupao je i za juniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Pragu 2013. godine, dok je sa mladom reprezentacijom Srbije osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu na Кritu 2014. godine.

Ipak će za ovog izuzetno skromnog i dobrog mladića priča biti sa srećnim krajem na zadovoljstvo svih nas i da ćemo svakako biti svi ponosni na našeg deliju iz Кnina.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама